Skaties FOTO no Vecmāmiņu festivāla!

Svētku noskaņās Kārsavas novadā notika “Vecmāmiņu festivāls”, pulcinot aktīvās vecmāmiņas un atgādinot par viņu nozīmīgo lomu ģimenes dzīvē.  

Publicitātes foto no Vecmāmiņu festivāla.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto no Vecmāmiņu festivāla.

Konkursā piedalījās deviņas Kārsavas novada vecmāmiņas, katra no viņām skatītājus un žūriju iepazīstināja ar saviem talantiem un prasmēm. Komisija izvērtējot katru no tām piešķīra dažādas nominācijas. 

 
 

Rita Žuka no Malnavas ieguva divus titulus “Erudīcija” un “Foto”.  Ritas mazdēls Daniels saka: “Mana omīte ir ļoti jautra, dzīvespriecīga, mīļa, atsaucīga un enerģiska. Kopā ar omīti es gan baroju trušus, gan braucu ar velosipēdu, varu pat uzspēlēt ar viņu futbolu.”
 

Lūcija Urtāne no Kārsavas tika godināta nominācijā “Dzīvesziņa”. Mazbērni par babiņu Lūcīti: “Vienmēr aktīva, vienmēr smaidoša, vienmēr optimistiski  noskaņota. Viņai ļoti patīk iesaistīties dažādās trakulībās - vizināties no kalna ar ragutiņām, dotie ziemas piknikā pie ugunskura, braukt Jāņuzālēs.”
 

Zofija Ritiņa no Kārsavas ieguva titulu “Asprātība”. Zofijas mazdēls par vecmāmiņu saka: “Mana vecmāmiņa ir īpaša. Neskatoties uz to, ka viņai jau 72 gadi, viņa vienmēr saka: “Esmu vēl jauna!” Viņa seko līdzi laikam, prot rīkoties ar datoru, izmantot skype, viņai ir laba humora izjūta, brīvajā laikā nodarbojas ar nūjošanu, dejo deju kolektīvā “Senleja” un vada Sociālo palīdzības centru ”Gvelzis”.”

Reklāma
Reklāma

Antoņina Golubeva no Salnavas pagasta ieguva titulu “Saimniece”. Piesakot vecmammu konkursam, meita Baiba raksta: “Ar šo pieteikumu mēs vēlamies  pateikties viņai par mīlestību, sapratni, mūžīgām rūpēm, raizēm un pārdzīvojumiem, ko viņa izjūt par mūsu ģimenēm. Viņa ir izaugusi savstarpēji mīlošā ģimenē un tādu pašu pieredzi ir nodevusi mums - būt stipriem savās ģimenēs, saprotošiem, piedodošiem, rūpīgiem, saimnieciskiem un savus bērnus audzināt mīlestībā.”
 

Elvīra Bleive no Salnavas pagasts ieguva titulu “Talants”. “Mūsu vecmamma ir saprotoša un mūsdienīga. Tas nekas, ka vecmammas sejā iezagusies kāda rūpju ievilkta rieviņa, viņa vienalga ir jauna un skaista. Apbrīnoju viņas entuziasmu un apņēmību. Vecmamma gāja skolā, cītīgi mācījās, jo zināja, ka tā ir atslēga uz labu izglītību. To ikdienu viņa atgādināja arī saviem bērniem un mazbērniem,” tā Elvīras mazbērni par savu vecmammu.
 

Antoņina Mūrniece no Mežvidiem tika apbalvota divās nominācijās “Fantāzija” un “Simpātija”. “Myusim nav ni vacmamma, ni vecmāmiņa i ni ome, ni omīte! Mysim ir Baba ar lelū B! Šis vuords skaņ tik mīļi i pareizi, šī 4 burti ītver sevī tik daudzi mīlesteibas, dzeivis gudreibas, pamuoceibu i vysaidu souvaļu. Mozbārni breižam šū vuordu īzamuoca uotruok kei māma voi tēte, jo tys tok tik vīnkuorši Ba - Ba!”
 

Lidija Bacule no Mežvidu pagasta ieguva titulu “Mīlestība”. Kā raksta pati Lidija: “Man patīk stādīt un audzēt, cenšos apkopt savu apkārtni, lai Latvijas karogam, kas plīvo pie dēla jaunās mājas nebūtu kauns.”
 

Gerda Rupaine no Mežvidu pagasta ieguva titulu “Labsirdība”. “Mājās priekštelpā vecmāmiņai ir uzgleznotas gleznas, kuras uzliktas kā izstādē. Ciemiņi apbrīno un slavē mūsu talantīgo vecmammu. Kā visām omēm, tāpat arī manai omītei patīk adīt siltas zeķes, cimdus, cepures un šalles. Adatas kust un kust..”
 

Lilita Upeniece no Mērdzenes pagasta ieguva titulu “Grācija”. Kā pati Lilita atzīst, “kad daba mostas, es skrienu pretī jaunām vēsmām – apmēram 8 gadus piedalos maratona skrējienā Rīgā, kur veicu 10 km distanci. No darba pie datora sevi izkustinu Mērdzenes sporta zālē. Ar prieku gaidu sniegu, lai kāptu uz slēpēm un jūsmotu par burvīgām ziemas ainavām Mērdzenes apkaimē.”