Policija no nosalšanas izglābj meitenīti Pārdaugavā. Esi vērīgs pret novārtā atstātiem bērniem

Rīgas pašvaldības policija Pārdaugavā, neapkurinātā, nekārtīgā dzīvoklī atradusi piecus gadus vecu meitenīti badā. 

FOTO: Shutterstock.com

"Jau 30.decembrī pašvaldības policijā saņemta informācija, ka māte vardarbīgi izturoties pret bērnu. Apsekojot adresi, policijas darbinieki nekoptā, nekārtīgā dzīvoklī sastapa sievieti un vīrieti, kā arī bērnu. Gaisa temperatūra istabā bija ap +12 grādiem. Pārrunu laikā bērna māte apstiprināja, ka esot iesitusi bērnam. Bērns bija noraudājies, sejas labais vaigs bija sārts. Pārtikas mājās nebija, bērns todien mājās ēdis nebija," atklāj Rīgas pašvaldības policijas speciāliste Inese Krieviņa.


Uz adresi izsaukti Neatliekamās medicīnas palīdzības brigāde. Ārsts veica bērna apskati un nolēma, ka hospitalizācija nav nepieciešama.  Izvērtējot situāciju, pieņemts lēmums bērnu nogādāt krīzes centrā. Par notikušo turpmāko lēmumu pieņemšanai informēta Bāriņtiesa un RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa.
 

"Informāciju par šo bērnu mēs saņēmām no anonīma avota," laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" stāsta Krieviņa, atzīstot, ka šādi gadījumi diemžēl ir regulāri.


Policija aicina līdzcilvēkus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par aizdomīgiem gadījumiem, ja bērns ir izlaists no mājām nepienācīgā apģērbā vai atrodas uz ielas viens pats vai vēlā vakarā.

Reklāma
Reklāma