Pasaulē mazākais donors piedzimst, lai glābtu citus mazos bērniņus. FOTO un VIDEO

Skumjš un vienlaikus cerīgs un aizkustinošs stāsts par to, kā viens no dvīnīšiem piedzimst, lai ziedotu savus orgānus neārstējami slimu bērniņu glābšanai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tedijs un Noa ir dvīņi, kas piedzima Džesai un Maikam. Jau grūtniecības laikā, veicot ultrasonogrāfiju 12. grūtniecības nedēļā, ārstiem radās aizdomas, ka tikai viens no gaidāmajiem bērniņiem piedzimst dzīvotspējīgs un vesels. Otrs dvīņu brālītis būs ar smagiem iedzimtiem defektiem un visdrīzāk tūlīt pēc dzemdībām nomirs. 

Tedijam izrādījās iedzimta un neārstējama kaite - anencefālija, proti, galvaskausa defekts, kas neļauj ne normāli augt galvas kauliem, nedz arī attīstīties smadzenēm. Ārsti prognozēja tūlītēju nāvi pēc piedzimšanas, bet pārtraukt dvīņu grūtniecību, kurā viens no bērniem ir vesels, vecāki nebija gatavi. 
 

100 minūtes pēc piedzimšanas Tedijs nomira. Vecāki paspēja nofilmēt abu dēlu dzīvi pirmajās 2 stundās un tic, ka brālītis Tedijs uzsmaidīja savam brālim Noa, pirms atstāja šo pasauli.

 

Pēc Tedija aiziešanas viņa mazā sirds un nabas saites cilmes šūnas izglāba divu cilvēku dzīvību. 


Jaunā mamma Džesa stāsta, ka augot, viņa ar saviem vecākiem daudz runājusi par transplantācijas nozīmi un to, cik daudz daudzus cilvēkus var izglābt viena miruša cilvēka veselie orgāni, tāpēc pāris nešauboties pieņēma lēmumu ziedot mirušā dēlēna ķermeni citu bērnu dzīvības glābšanai.


Uzņemtais video ar abiem dvīņiem ieguva milzīgu popularitāti sociālajos tīklos. Ģimene saņēma Lielbritānijā atzīto " Gada lepnuma" balvu. "Mēs esam ļoti lepni par Tediju - viņš piedzima un nodzīvoja savu laiku ar jēgu," tā par notikušo tagad saka viņa vecāki. 

Reklāma
Reklāma


 

 

http://www.youtube.com/watch?v=JEhHjA-tTeQ

 

Avots: Dailymail.com