Ja esi nozieguma upuris, neklusē! Darbu sāk bezmaksas atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem

Ziemassvētku laiks ir viens no skaistākajiem gada notikumiem, taču statistika ir skarba – diemžēl šie svētki daudziem izvēršas par gada tumšāko un skarbāko pārbaudījumu periodu. Lai sniegtu psiholoģisku un informatīvu palīdzību, jau no 2016.gada 1.janvāra darbu sāks bezmaksas atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 11 6 00 6.

Zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni aicināts ikviens, kurš saskāries ar noziegumu personīgi, ģimenē, draugu lokā.

FOTO: Shutterstock.com

Zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni aicināts ikviens, kurš saskāries ar noziegumu personīgi, ģimenē, draugu lokā.

 

Rudens un ziema ir arī tumšākie gadalaiki, kad dienas ir visīsākās, un tumsas aizsegs nereti kļūst par noziedznieku sabiedroto. Pat šķietami vienkārša zādzība var kļūt par nopietnu psiholoģisku traumu, kas atstāj sekas uz visu turpmāko dzīvi. Tikpat nopietnas sekas var atstāt interneta vietnēs saņemtie pazemojumi, vardarbības draudi, seksuālā izmantošana, vardarbība ģimenē un jebkāda cita veida notikumi, kas liek justies slikti. Saņemot laikus speciālista palīdzību, tu vari pasargāt gan sevi, savus mīļos. 

 

Bezmaksas tālrunis cietušajiem darbu sāks no 2016.gada 1.janvāra! Zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni aicināts ikviens, kurš saskāries ar noziegumu personīgi, ģimenē, draugu lokā. Katru dienu no pulksten 7 – 22 tevi uzklausīs, atbalstīs, informēs par tavām tiesībām un sniegs informāciju par citām cietušo atbalsta organizācijām un iestādēm. Atbalsta tālruņa noziegumos cietušajiem 116006 darbību nodrošinās krīžu un konsultāciju centrs SKALBES speciālisti.

 

Reklāma
Reklāma

Ja esi kļuvis par nozieguma upuri vai ko tādu piedzīvojis tavs tuvinieks, neklusē un zvani uz atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem.  Atbalstu saņemsi arī gadījumos, ja esi kaut kādā veidā iesaistīts noziegumā, taču pats saviem spēkiem nespēj atrisināt radušos problēmu, bet ļoti vēlies saņemt palīdzību, vai arī esi bijis kāda negadījuma, nozieguma aculiecinieks. Iespējams, pārdomu rezultātā tev vienkārši nepieciešama psiholoģiska palīdzība. Kāds cilvēks, ar kuru parunāt, lai saprastu, kā rīkoties, dzīvot tālāk. Zvanot uz bezmaksas palīdzības tālruni 116006, saņemsi profesionālu palīdzību un padomu, kā rīkoties, lai izkāptu no šīs situācijas. 

 

Atceries bezmaksas palīdzības tālruņus!
*Noziegumos cietušajiem 116006.
*Policija 110.
*Vienotais ārkārtas palīdzības dienests 112.
*Neatliekamā medicīniskā palīdzība 113.