Ar kampaņu “Sasildi sirdi!” aicina atbalstīt SOS ģimenēs augošos bērnus

Aizsākoties gada sirsnīgākajam laikam, SOS bērnu ciemati īsteno sociālo kampaņu “Sasildi sirdi!”, kurā aicina ziedot SOS bērnu ciematu ģimenēs augošo bērnu atbalstam. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

SOS ģimenēs aug bērni, kuri dažādu iemeslu dēļ ir zaudējuši savu bioloģisko vecāku aprūpi. 

Ikvienam no šiem bērniem ir savs, bieži vien ļoti sāpīgs dzīves stāsts, bet visus viņus vieno ilgas pēc gādīgas ģimenes, kurā būt piederīgiem un droši pieaugt.

Bērnam būtu jāuzaug mīlošā un gādīgā ģimenē. Diemžēl dzīvē tā nenotiek. Bērni zaudē savus vecākus, ģimenes, piederīgos, un vairāk kā 1500 bērni Latvijā joprojām dzīvo bērnu namos. Lai šiem bērniem būtu iespēja uzaugt ģimenēs, jau gandrīz 20 gadus Latvijā tiek veidotas un atbalstītas SOS ģimenes, kuras dzīvo 2 SOS bērnu ciematos – Valmierā un Īslīcē. Šo gadu laikā SOS ģimeņu paspārnē izauguši jau vairāk kā 100 bērni. Šobrīd 25 SOS ģimenēs savas jaunās mājas un vecākus ir raduši 140 bērni no visas Latvijas. 
 

SOS bērnu ciemati ir nevalstiska organizācija, kuras darbība lielā mērā atkarīga no ziedotāju labvēlības. Pusi no izmaksām, kas saistītas ar bērnu uzturēšanos SOS ģimenēs palīdz segt bērnu dzimtās pašvaldības. Atlikušie līdzekļi, kas nepieciešami, lai rūpētos par bērniem, SOS ģimeņu rīcībā nonāk, pateicoties labas gribas cilvēku ziedojumiem.

Tādēļ SOS bērnu ciemati aicina sasildīt sirdis un palīdzēt bērniem, kuri zaudējuši savu vecāku gādību, piedzīvot ģimenes siltumu un SOS ģimenēm parūpēties par bērnu audzināšanu un uzturēšanu!

Reklāma
Reklāma

Vairāk par kampaņu var uzzināt mājas lapā www.sasildisirdi.lv


Par SOS bērnu ciematiem

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu ģimenēs (Īslīcē un Valmierā), kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā– atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 140 bērni un jaunieši no visas Latvijas.