“Otrā Elpa” un “Lux Express” aicina piedalīties labdarības akcijā “Sirds Siltumam”

Labdarības organizācija “Otrā Elpa” un starptautisko autobusu operators “Lux Express” organizē labdarības akciju “Sirds Siltumam”, kuras ietvaros aicina Latvijas reģionu pansionātiem ziedot tās lietas, kas vecākajai paaudzei visvairāk būs nepieciešamas ziemas periodā. 

Akcijas laikā ziedotāji ir aicināti nodot to, kas aukstajā ziemas periodā būtu vajadzīgs reģionu centriem.

FOTO: Shutterstock.com

Akcijas laikā ziedotāji ir aicināti nodot to, kas aukstajā ziemas periodā būtu vajadzīgs reģionu centriem.

Kampaņas laikā saziedoto “Lux Express” nogādās Kurzemes un Latgales reģionu veco ļaužu mītnēm un pansionātiem.  

Tāpat kā citām sociāli neaizsargātām grupām, arī cilvēkiem, kas savas vecumdienas pavada pansionātos, trūkst gan apģērba, gan daudzas sadzīvē nepieciešamas lietas. Akcijas laikā ziedotāji ir aicināti nodot to, kas aukstajā ziemas periodā būtu vajadzīgs reģionu centriem – ziemas jakas, apavus, segas, spilvenus, gultasveļas, adīšanas piederumus, dzijas, jaunāku izdevumu grāmatas un galda spēles. 
 

“Vēlamies sagādāt svētku sajūtu un sniegt prieku arī gados vecākajai paaudzei, kuri no tuvinieku puses tiek apciemoti reti vai netiek vispār. Akcijas ietvaros esam definējuši konkrētas lietas, kuras būtu nepieciešams ziedot, lai aukstajā ziemas periodā pansionātu iemītniekiem būtu gan silti pašiem, gan tiktu sasildītas sirdis, spēlējot galda spēles, adot vai lasot grāmatas,” komentē labdarības organizācijas “Otrā Elpa” pārstāve Zane Priedīte.
 

Reklāma
Reklāma

Laikā no 15.-17. decembrim starptautisko autobusu reisu pārvadātājs “Lux Express” ziedojumus nogādās reģionālajām organizācijām un sociālajiem dienestiem Kurzemē un Latgalē. Tālāk tie tiks sašķiroti un nosūtīti lielākiem un mazākiem pansionātiem un veco ļaužu mītnēm, ar mērķi apdāvināt 600-700 Latvijas pensionārus.  
 

Tam, ka mazpilsētu sociālās aprūpes centri netiek pienācīgi apgādāti ar vajadzīgo, “Lux Express” kā šķērsli saredz transporta nepieejamību vai tā augstās izmaksas. “Tieši šī iemesla dēļ akcijas laikā “Otrā Elpa” palīdzēs ar ziedojumu vākšanu, bet mūsu uzdevums būs aizgādāt tos no lielākajām Latvijas pilsētām uz reģioniem. Kopā mēs varam vairāk, tādēļ no sirds aicinām iedzīvotājus nodot savus ziedojumus tuvākajā “Otrā Elpa” veikalā,” skaidro Anna Širinskaja, “Lux Express” mārketinga vadītāja. 

Ziedot iespējams “Otrā Elpa” labdarības veikalos Rīgā (Stabu ielā 35 un Marijas ielā 13/1), kā arī Liepājā (Graudu ielā 31/33) laikā no š.g. 30. novembra līdz 14. decembrim.