Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļā atklāta rotaļistaba

Ik gadu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļā ārstējas simtiem bērnu, pagājušajā gadā tie bija 883 pacienti. Tieši šīs nodaļas pacientiem slimnīcā jāpavada visilgākais laiks, tādēļ jo īpaša nozīme ir videi.

 Rotaļistabas dizains ir fragments no sapņu meža, kur sapņot, spēlēties un būt nedaudz ārpus no slimnīcas. Dizains tika izstrādāts, uzklausot slimnīcas personāla vēlmes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rotaļistabas dizains ir fragments no sapņu meža, kur sapņot, spēlēties un būt nedaudz ārpus no slimnīcas. Dizains tika izstrādāts, uzklausot slimnīcas personāla vēlmes.

Šāda veida rotaļistabas projekts slimnīcā realizēts pirmo reizi. Izveidojot pirmo īpaša dizaina rotaļistabu Bērnu slimnīcā, ir cerība, ka iecerei atsauksies arī citi uzņēmēji.

Jaunās rotaļistabas projekts realizēts, pateicoties Baltikums Bank labdarības fonda Baltikums Foundation iniciatīvai. Rotaļistabas dizainu izstrādāja NRJA arhitektu birojs.

“Uzskatām, ka videi ir liela nozīme, esam gandarīti par realizēto projektu un pateicīgi iespējai kopīgi iepriecināt mazos kuriem šobrīd jāārstējas slimnīcā. Aicinām arī citus uzņēmējus mums pievienoties un kopīgiem spēkiem izveidot rotaļistabas arī citās Bērnu slimnīcas nodaļās,” aicina Ingrīda Šmite, labdarības fonda "Baltikums Foundation" valdes locekle.


Savukārt, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa komentē: ”Kamēr Onkoloģijas nodaļas pacienti gaida jaunās telpas un šobrīd uzturas nedaudz šaurākos apstākļos, rotaļistaba ir jo īpaši svarīga. Bērni jau paspējuši to pozitīvi novērtēt, un sajūsmā ir ne tikai pacienti, bet arī viņu vecāki, jo projekta autoriem ir izdevies radīt sajūtu, ka, pārkāpjot slieksnim, mēs nonākam citā, ar slimnīcu nesaistītā realitātē. Bērniem un vecākiem ilgstoši uzturoties nodaļā vide ir ļoti svarīga, tādēļ sirsnīgs paldies atbalstītājiem un projekta veidotājiem par lielisko rezultātu!”
 

Reklāma
Reklāma

"Bērniem ir ļoti svarīgi, lai ceļš uz veselības atgūšanu būtu pildīts ar labām emocijām un laiks, kas pavadīts ārpus procedūrām būtu patīkams. Tāpēc man ir ļoti liels prieks par šo uzņēmēju iniciatīvu apvienoties, lai radītu prieku un uzlabotu apstākļus nodaļā, kurā bērniem jāuzturas visilgāk un ceļš uz atlabšanu ir ievērojami garāks," saka Bērnu klīniskās universitātes valdes priekšsēdētāja Anda Čakša.
 

Rotaļistabas dizains ir fragments no sapņu meža, kur sapņot, spēlēties un būt nedaudz ārpus no slimnīcas. Dizains tika izstrādāts, uzklausot slimnīcas personāla vēlmes. Realizējot ieceri, tika ņemts vērā, ka slimnīcā jāizmanto viegli kopjami materiāli, tāpat būtiski ir bijis arī tas, lai ir pietiekami daudz telpas rotaļlietu izvietošanai, kā arī svarīgi, lai, neskatoties uz rotaļistabas nelielo izmēru, tajā vienlaikus ir iespēja atrasties vairākiem cilvēkiem.