Latviete pirmā no Austrumeiropas pieveic pasaulē grūtāko ultramaratonu Amazones dzungļos

22 gadus vecā Alma Vītola, par kuru jau rakstījām iepriekš, ir īstenojusi savu sapni - pievarējusi 250 kilometrus Amazones džungļos. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vītola distanci noskrējusi 56 stundās un 48 minūtēs, kas ir labākais rezultāts starp četrām (pavisam piedalījās tikai 6 dalībnieces - sievietes) visus posmus noskrējušajām sievietēm, liecina informācija, kas atrodama maratona mājas lapā. 

"23 džungļu kilometru pievarēšana man paņēma 5,5 stundas. Tie ir džungļu kilometri, tos neviens neskaita, svarīgs ir laiks,"  tā par vienu no maratona dienām savā Facebook mājas lapā rakstīja Alma.


Otrajā dienā Alma atzīst, ka džungļos vieglāk skriet, ja ir "kalni un upes - vismaz slodze uz muskuļiem mainās". Bet trešajā dienā šāds ieraksts dienasgrāmatā: 'Priecājos par to, kur esmu! Tik skaisti! Tad, kāpjot kalnā, paspēju pārdomāt to, kāpēc tas vispār ir vajadzīgs. Bet pēc brīža jau saskumu par to, ka šis jau tik drīz beigsies. Šovakar nakšņojām Jaguāru ielejā - te viņu daudz! Pirmo un pēdējo vakaru nakšņojam pavisam mežā, blakus nav upes. Visi smirdam. Ir fun! Esam dziļi, dziļi džungļos!" 


Pieveicot garo posmu: "Pēdas lupatās, bet garais posms pieveikts. Bija traki. Daudz ceļu, saulē 45 grādi! Karstuma dēļ vairāki skrējēji izstājās." 


Un te ir finišs! IR!

Kā jau šovasar solīja Alma, viņa to pieveica. Izturīgākā sieviete - latviete Alma Vītola, vīrieši konkurencē uzvarēja Stīvs Haijes. 

Reklāma
Reklāma




 

 

Lasi arī: 22 gadus veca latviešu meitene gatavojas noskriet 250 kilometrus džungļos


Brazīlijā notiekošais trail skrējiens jeb taku skrējiens „Jungle Marathon” nav vienkārši maratons, bet gan izturības skrējiens, paciešot lielu karstumu un mitrumu, skrējienu vienatnē, pārvarot dabas šķēršļus, iespēju satikt plēsīgis zvērus, indīgus zirnekļus un neganti kodīgas lielās skudras. „No Ziemeļeiropas līdz šim neviena sieviete šajā skrējienā nav piedalījusies - es būtu pirmā,” stāsta Alma.