Cinisma kalngals! Trolejbusa notriektās ģimenes tētis Ansis: "Sieva un meitiņa - kopā tie ir 300 eiro"

Pagājušā gada 26. maijā Latviju satrieca traģiska vēsts – maršruta trolejbuss Čaka ielā notrieca 4 gadus veco Žaneti un viņas māti Lindu. Mazā gāja bojā uzreiz, bet Lindas dzīvība izdzisa slimnīcā. Vienā mirklī bez abiem saviem tuvākajiem cilvēkiem palika Ansis Priede – Žanetes tētis un Lindas vīrs. Priede vērsās pie apdrošinātāja, pie kura "Rīgas satiksme" apdrošina gan materiālos, gan morālos zaudējumus, un viņam izmaksātā kompensācija ir cinisma kalngals - par katru bojāgājušo ģimenes locekli Ansim pienākoties 150 eiro, ziņo “Nekā personīga”. 
 

FOTO: Shutterstock.com

Izrādījies, ka apdrošinātājs izmaksājis atlīdzību uz spēkā neesošiem Ministru kabineta noteikumiem. Avārijā ģimeni zaudējušais vīrietis vērsies tiesā pret apdrošinātāju un šai tiesvedībai var būt būtiska ietekme, jo iespējams atklāsies, ka līdz šim satiksmes negadījumos cietušie kompensācijas par morālo kaitējumu saņēmuši pēc aplamas sistēmas, norāda raidījums. 


Lindu ar Žaneti nāvējoši sabrauca uz gājēju pārejas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka viņas ielu šķērsoja pie atļautās zaļās gaismas, bet 18.trolejbusa vadītāja pārbrauca pie sarkanās gaismas, un uzreiz nebremzēja, uztriecoties gājējām. Meitenīte no gūtajām traumām mira notikuma vietā, bet viņas mammas dzīvība izdzisa tās pašas dienas vakarā slimnīcā. 

Vīrietis vērsies tiesā pret apdrošinātāju. Šai tiesvedībai var būt būtiska ietekme, jo iespējams atklāsies, ka līdz šim satiksmes negadījumos cietušie kompensācijas par morālo kaitējumu saņēmuši pēc aplamas sistēmas, norāda raidījums. 



Cietušā Anša Priedes pārstāvis Aldis Bergmanis uzsver, ka ir liecinieku liecības, kuri sēdējuši blakus vadītājai, kuri liecina, ka vadītāja faktiski bijusi aizmigusi. No krimināllietas materiāliem arī izriet, tā ir sensitīva informācija, bet redzams, ka trolejbusa vadītājai veselības stāvoklis nav bijis labs. "Rīgas satiksmes" darbiniecei negadījuma izraisīšanas brīdī bija 59 gadi. Viņa liecības nesniedz un savu vainu neatzīst. Krimināllietu pret trolejbusa vadītāju tiesa skatīs decembrī, tomēr, neraugoties uz policijas savāktajiem pierādījumiem, "Rīgas satiksme" apgalvo, ka viņu darbiniece nav vainīga, un nekādu kompensāciju cietušajam Priedem maksāt negrasās. 


“Rīgas satiksme” pārstāvis Viktors Zaķis “Nekā personīga” uzsvēris, ka "tāpēc jau ir apdrošinātājs. Visus savus negadījumus esam apdrošinājuši. Tāda likumdošana pastāv . Un tādu ceļu ejam". 

“Viņi (apdrošinātāji) uzrakstīja , ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem viņi izmaksās atlīdzību. Tā ir 150 eiro par katru cilvēku. Tāda ir morālā kompensācija. Tātad kopā sieva un meitiņa, tie ir 300 eiro,” stāsta Priede. 

Latvijas tiesas sagaida smags jautājums, cik maksā cilvēku dzīvība un kāds naudas apmērs var kompensēt to skarbo patiesību, ar ko būs jāsadzīvo palikušajiem visu atlikušo dzīvi. Priede saprot,ka tiesāšanās nebūs ne ātra , ne viegla. Taču viņš to darot arī citu cietušo interešu vārdā.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv