Tetovējumi par piemiņu abortētajiem bērniem. 11 gadus gūstā turēta sieviete nedzimušo bērnu piemiņai uz ķermeņa atstāj zīmējumus

 
Mičela Naita (34) ir  viena no trim nolaupītajām jaunajām sievietēm, kas 11 gadus pavadīja gūstā ieslēgtas mazā istabiņā bez loga kādā Klīvlendas (Ohaio) mājā. Pieķēdētas, bez iespējas izmantot dušu un normālu tualeti sievietes bija varmākas Ariela Kastro seksa rotaļlietas, kas regulāri tika sistas un izvarotas. 2013. gadā visām trim gūsteknēm paveicās – viņas izbēga no moku mājas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Pērn tika izdota Mičelas Naitas grāmata par dzīvi gūstā “ Hope: A Memoir of Survival in Cleveland “ (Cerība: Klīvlendā izdzīvojušās atmiņas”).  Medijos šo lietu nodēvēja par Klīvelndas nolaupīšanu. 

Traģēdija aizsākās 2002. gadā, kad toreiz 21 gadu vecā vientuļā māte Mičela devās uz sociālo dienestu, lai pārrunātu tolaik viņa 4 gadus vecā dēla audzināšanas problēmas. Pa ceļam sievieti nolaupīja Arels Kastro, solot parādīt nesen dzimušos kucēnus, kas varētu iepriecināt Mičelas mazo dēlu. Ievilinājis sievieti mājā, Kastro viņu ieķēdēja pagrabā. No šīs ēkas Mičela izgāja tikai pēc 4000 dienām.  Pāris gadu lakā Kastro nolaupīja vēl 2 jaunietes – Amandu Beriju un Džinu DeJesus. Pēdējā bija tikai 14 gadus veca. 

Amanda gūsta laikā smagās dzemdībās laika pasaulē Kastro meitu, bet pārējām sievietēm ikreiz, paliekot stāvoklī, nācās veikt abortus. 11 gadu laikā Mičela palika stāvoklī 5 reizes, bet ikreiz grūtniecība pārtrūka bada dēļ vai arī Kastro sievieti sita tik ilgi, kamēr notika spontānais aborts. 

Mičela katram savam nedzimušajam bērnam ir veltījusi vienu tetovējumu.  Tās ir piecas rozes, kas simbolizē nedzimušos bērniņus, kurus par spīti ieņemšanas apstākļiem, sieviete esot gribējusi saglabāt. 

Uz krūtīm Mičela ir uztetovējusi vārdus “Pārāk skaisti, lai dzīvotu uz šīs zemes” , bet uz labās rokas ir uztetovēts rotaļu lācīša zīmējums, kuru viņa zīmēja, būdama ieslodzīta mājā.  Uz augšdelma uztetovēts milzīgs pūķis, kas simbolizē aizsardzību. 


Ariels Kastro tika apcietināts. Viņu apsūdzēja izvarošanā, cilvēku nolaupīšanā un slepkavībā vainu pastiprinošas apstākļos, un notiesāja uz 1000 gadiem cietumā. Mēnesi pēc sprieduma Kastro izdarīja pašnāvību. 

Reklāma
Reklāma

Tagad, kad Mičela jau vairākus gadus atkal ir brīva, viņa tā arī nav satikusi savu vienīgo bērnu. Dēls tika atdots adopcijai un nav informēts, kas notika ar viņa māti. Mičela ir nolēmusi dēlu nemeklēt un netraumēt viņu ar traģisko dzīves stāstu. 

Šogad klajā nāca arī filma “Cleveland Abduction” (“Klīvlendas gūsteknes”), kas rāda notikumu, kas risinājās Kastro mājā.

 

Avots: www.newsweek.com