Valsts policija aicina autovadītājus 1. septembrī būt īpaši piesardzīgiem

Uzsākot jauno mācību gadu, pilsētās atgriezīsies liels skaits bērnu, tāpēc policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus, kā arī aicina autovadītājus šajās dienās būt īpaši piesardzīgiem.

Valsts policija aicina vecākus jau savlaicīgi saviem bērniem atgādināt vispārējos drošības un ceļu satiksmes noteikumus, kuri jāievēro uz ielas.

FOTO: Shutterstock.com

Valsts policija aicina vecākus jau savlaicīgi saviem bērniem atgādināt vispārējos drošības un ceļu satiksmes noteikumus, kuri jāievēro uz ielas.


Iesākoties jaunajam mācību gadam, skolēni, kuri pavadījuši brīvdienas laukos, atgriežas pilsētās, un bieži viņiem piemirsusies pilsētas intensīvā ikdiena un ceļu satiksmes noteikumi, kuri jāievēro uz ielas. Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, Valsts policija aicina vecākus jau savlaicīgi saviem bērniem atgādināt vispārējos drošības un ceļu satiksmes noteikumus, kuri jāievēro uz ielas. Ja bērns uz skolu dosies patstāvīgi, vēlams izstaigāt ceļu uz skolu kopā ar bērnu, vēršot viņa uzmanību uz bīstamākajām vietām un noteikumiem, kas šajās vietās jāievēro. 


Īpaši piesardzīgiem šajās dienās lūdzam būt arī autovadītājiem. Kā norāda Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka p.i. Vineta Mistre “Autovadītājiem jāņem vērā, ka pēc vasaras brīvlaika ielās parādīsies vairāk transporta līdzekļu un bērni būs daudz neapdomīgāki, tāpēc lūdzam automašīnu vadītājus būt saprotošiem un uzmanīgākiem. Autovadītājiem jārēķinās arī ar sastrēgumu palielināšanos atsevišķās vietās. Tāpat atgādinām, ka septembrī skolu tuvumā būs pastiprināta policijas darbinieku klātbūtne, tādēļ, aicinām vadītājus ievērot noteiktos braukšanas ātruma ierobežojumus.”


Pie skolām izvietotās policijas darbinieku patruļas ne vien sekos, lai autovadītāji ievērotu noteikto braukšanas ātrumu un citus ceļu satiksmes noteikumus, bet arī rūpēsies par bērnu drošību, lai viņi nenonāktu veselībai vai dzīvībai bīstamās situācijās.

Reklāma
Reklāma

 

Valsts policija vēl visiem drošu un prieka pilnu Zinību dienu.