Līdz gada beigām plānots Latvijā uzņemt vēl 50 ukraiņu bērnus

Biedrība "Alianse Latvija bez bāreņiem" līdz gada beigām plāno Latvijā uzņemt vēl 50 ukraiņu bērnus, kuru ģimenes cietušas karā, pastāstīja biedrības pārstāvis Matīss Francis.

4.jūnijā Latvijā ieradās bērnu grupa no Ukrainas, kuru ģimenes cietušas karā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4.jūnijā Latvijā ieradās bērnu grupa no Ukrainas, kuru ģimenes cietušas karā.

 

Kā stāstīja Francis, šī bija ceturtā šāda veida grupa un līdz gada beigām plānots uzņemt vēl trīs grupas.  Šobrīd biedrībai uz Latviju ir izdevies atvest un audžuģimenē uz laiku ievietot 50 karā cietušus bērnus. 
 

Vaicāts, kā biedrībai izdodas atrast ģimenes, kuras uz laiku vēlas uzņemt ukraiņu bērnus, Francis stāstīja, ka ģimenes piesakās pašas. Pēdējā reizē ģimeņu atsaucība bijusi liela, un no tām pēc rūpīgiem atlases kritērijiem izvēlētas 11 ģimenes. 
 

Lai nodrošinātu bērnu atgādāšanu uz Latviju, biedrība vāc ziedojumus, ar kuriem daļēji iespējams nosegt visas izmaksas. Francis sacīja, ka viena bērna nogādāšana uz Latviju un pēc tam atpakaļ uz Ukrainu, izbraukšanas dokumenti, pase un dažādas pilnvaras izmaksā 250 eiro. Par bērnu Latvijā rūpējas ģimene, kura viņu ir uzņēmusi. 
 

Vaicāts, vai biedrība uztur kontaktus ar ukraiņu bērniem un viņu vecākiem, Francis stāstīja, ka pēc atgriešanās mājās bērni un vecāki ir biedrības Ukrainas sadarbības partneru redzeslokā. 
 

Jau ziņots, ka projekta "No ģimenes līdz ģimenei" norises laikā 15 ukraiņu bērni Latvijā uzturēsies aptuveni mēnesi. Viņi iepazīsies ar Latvijas kultūru, dabu, sportu un ģimenes dzīvi. Kamēr bērni atrodas Latvijā, viņu vecāki intensīvi strādās pie jauna patvēruma un darba atrašanas Ukrainā, lai bērns varētu atgriezties drošākā vidē. 
 

Reklāma
Reklāma

Kā norāda biedrības valdes locekle Irina Čžou, šī projekta mērķis ir ļaut bērniem atpūsties no kara šausmām, atgriezt ticību, ka ir iespējama mierīga un droša dzīve. Viņa saka paldies ikvienam atbalstītājam un ģimenei, kas jau ir iesaistījusies Ukrainas bērnu sociālajā rehabilitācijā.

 

Avots: www.kasjauns.lv