"Viņš uzlika roku uz pleca, prašņāja par vecākiem" – vīrietis Daugavpilī uzmācies zēnam

Daugavpiliešos pamatīgu satraukumu izraisījis kādas māmiņas stāsts. Viņa sociālajos tīklos pavēstījusi, ka pilsētas industriālajā jeb tā dēvētajā Ķīmiķu rajonā, iespējams, uzdarbojas varmāka jeb zaglis, kurš no bērniem cenšas izvilināt datus gan par viņiem pašiem, gan viņu dzīvesvietu.

Daugavpils vecākus satraucis kādas māmiņas stāsts, kura pavēstījusi, ka netālu no tramvaja pieturas pie 13. vidusskolas viņas deviņgadīgajam dēlam uzmācies nepazīstams jauns vīrietis.

FOTO: Shutterstock.com

Daugavpils vecākus satraucis kādas māmiņas stāsts, kura pavēstījusi, ka netālu no tramvaja pieturas pie 13. vidusskolas viņas deviņgadīgajam dēlam uzmācies nepazīstams jauns vīrietis.

 

Daugavpiliete Asja Bjakina savā „Facebook” profilā ierakstījusi: 

„Vecāki, esiet uzmanīgi! Daugavpilī, Ķīmiķu rajonā, bērniem piesienas jauni cilvēki! 

Svētdien ap pusdienlaiku, atceļā no veikala, pie mana deviņgadīgā dēla pienāca jauns cilvēks. Sasveicinājās un uzsāka sarunu. Mans bērns nobijās un gribēja skriet prom, bet jaunais vīrietis viņam uz pleca uzlika roku, un teica, ka nav no kā baidīties. 
Dēls pastāstīja, kā vīrietis ar viņa plecam uzlikto roku nogājis no Ādas fabrikas līdz 13. vidusskolai. 

Vīrietis dēlam uzdevis dažādus privāta rakstura jautājumus: kur tu dzīvo, parādi savu māju?; kurā klasē mācies?; vai bieži esi mājās viens?; vai tev vienam nav garlaicīgi?; vai tev mājās ir dators?; kad tev skolā beidzas mācības?: kur strādā vecāki?; vai vecāki bieži ir mājās? 

Netālu no tramvaja pieturas pie 13. vidusskolas viņš roku no dēla pleca novāca un teica: ja arī turpmāk satiksimies, droši nāc klāt, mēs taču tagad esam draugi!” 

Tālāk māmiņa brīdina: jaunais nepazīstamais vīrietis esot apmēram 20 gadus vecs, ģērbies tumšā jakā un džinsos, 170 – 175 cm garš. 

 

Šo Bjakinas ziņojumu pārpublicējuši Daugavpils interneta portāli un tas radījis satraukumu daļā vecāku, kuri nu domā, ka pa pilsētu klīst kāds pedofils vai zaglis, kurš no bērniem cenšas izvilināt informāciju, ko pie viņa mājās var nozagt. Vairāki vecāki tagad savus bērnus aicina uz ielas īpaši piesargāties. 

Tālāk māmiņa brīdina: jaunais nepazīstamais vīrietis esot apmēram 20 gadus vecs, ģērbies tumšā jakā un džinsos, 170 – 175 cm garš.

Savukārt Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne teica, ka policija nekādus iesniegumus no vecākiem par šādu dīvainu uzmākšanos bērniem nav saņēmusi. Pagaidām viņa vien internetā lasījusi par vienu šo konkrēto gadījumu un apstiprinājuma tam nav. Tādēļ viņa aicina vecākus policiju informēt par šādiem gadījumiem, lai policija varētu attiecīgi reaģēt. 

Reklāma
Reklāma

 

Daugavpils 13. vidusskolas, netālu no kuras noticis incidents, direktore Andžela Skutele līdz šim neko par šādu gadījumu nebija dzirdējusi. Viņa piebilda, ka svešu cilvēku uzmākšanās bērniem viņas vadītās skolas teritorijā gan nevarētu notikt, jo tā pēc būtības ir „slēgta teritorija”. 

 

Pēc Kasjauns.lv zvana Skutele iepazinās ar Bjakinas stāstu un to komentēja: „Sabiedriskā transporta pieturu, līdz kurienei vīrietis ar bērnu aizgājis, mēs redzam pa skolas logu un dežurants, ja kas tur notiek, var reaģēt. Jāteic, ka incidents notika svētdien, kad pilsētā tika atklāta spīdveja sezona, kas Daugavpilij ir ļoti nozīmīgs notikums, pilsētā bija ļoti daudz svešu cilvēku un šī pietura ir tuvu spīdveja stadionam. Iespējams, ka šis gadījums varētu būt saistīts ar svešiem cilvēkiem, kuri nav daugavpilieši”. 

 

Teksts: Elmārs Barkāns

Avots: www.kasjauns.lv