Krievijā sieviete 62 gadu vecumā laidusi pasaulē dabiski ieņemtu mazuli. VIDEO

Aizvadītās nedēļas nogalē ar ķeizargrieziena palīdzību pasaulē ieradās mazā Kleopatra – jaunā Krievijas pilsone, kuras māmiņa ir cienījamos gados. Bērns ieņemts dabiskā veidā un dzimis 62 gadus vecai sievietei.

Foto: Ekrānšāviņš no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ekrānšāviņš no video

Mazā Kleopatra Gaļinai un viņas laulātajam draugam Aleksejam, kurš par sievu krietni jaunāks, šis ir pirmais kopējais bērns. Aleksejam ir pieaugusi meita no senākām attiecībām, taču Gaļinas dēls no pirmās laulības pašā spēku pilnbriedā pirms 10 gadiem traģiski gāja bojā. „Ja nebūtu šī sāpīgā zaudējuma, es neriskētu radīt jaunu dzīvību savā cienījamā vecumā,” teic sieviete, kura vēl uzturas ārstu uzraudzībā, ziņo telekanāls Moskva24. Kundze lieliski apzinājusies riskus, taču darījusi visu iespējamo, lai meita piedzimtu vesela – vingrojusi, veselīgi ēdusi. Kā telekanālam stāsta slimnīcas vecmāte, Gaļina dzemdību namā ieradusies ar pilnībā iznēsātu mazuli un bez jebkādiem veselības sarežģījumiem.

Sagaidot meitu 62 gadu vecumā, jaunā māmiņa uzsver, ka šis bērns vienlaikus būs arī mazmeitiņas vietā, un Kleopatra bijusi gan plānota, gan gaidīta.

Jaunā māmiņa Gaļina gan nav vecākā sieviete Krievijas mūslaiku vēsturē, kas laidusi pasaulē bērnu mūža otrajā pusē. 2005.gadā jaundzimušo sagaidīja kāda kundze 67 gadu vecumā, savukārt pasaules rekords pieder indietei Radžo Devi, kura 2008.gadā dzemdēja dēlu, būdama jau 70 gadus veca.
 

Tomēr līdz šim nepārspēts jaunās māmiņas gadu skaita rekords pieder velsietei Elenai Elisai, kura tālajā 1776.gadā deva dzīvību bērnam 72 gadu vecumā – tas bija šīs ražīgās sievietes trīspadsmitais mazulis.

 

Reklāma
Reklāma

Mazulīte nākusi pasaulē ķeizargrieziena ceļā Filatovas apgabala slimnīcā Krievijā.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OBMrWr4Rzb8