Sieviete, kas ģenētiski ir dzimusi kā vīrietis, laiž pasaulē dvīņus

Medicīna arvien vairāk spēj pārkāpt dabas noteiktos ierobežojumus un labot pat pašas dabas radītās kļūdas. Piemēram, par realitāti, iespējams, pavisam drīz kļūs iespēja dzemdēt bērnus ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Hailija Hainesa piedzima ar meitenes izskatu. Kamēr visām viņas draudzenēm pusaudžu gados sākās mēnešreizes, Hailija tās nevarēja sagaidīt. 19 gados viņa devās pie ārsta, lai noskaidrotu iemeslu. Tad arī atklājās, ka daba ir nežēlīgi pajokojusi – ārēji devusi sievietes ķermeni, bet iekšējie orgāni ir kā vīrietim.  Ģenētiski Hailija bija par 95% vīrietis, kuram, protams, nevar būt menstruācijas. Viņai nebija arī olnīcu, olvadu un citu sievietēm raksturīgo iekšējo dzimumorgānu.

 

Tas nozīmēja absolūtu neauglību. “Kad ārsts pateica, kādas ir manas problēmas, sajūtas bija šausmīgas. Sāku sevi uztvert kā pussievieti, bet kā vīrieti iedomāties sevi arī nespēju.  Es vienmēr ļoti esmu gribējusi kļūt par māti un šis paziņojums sagrāva manas dzīves lielāko cerību,“  atminas Hailija. Turklāt kā dzīvot tālāk, ja tobrīd jaunā sieviete satikās ar puišiem un veidoja romantiskas attiecības. Pateikt, ka patiesībā esmu vīrietis? Atteikties no jebkurām attiecībām un palikt vientuļai? Visi šie jautājumi mocīja Hailiju. 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

2007. gadā, veicot vēdera dobuma ultrasonogrāfiju, ārsti atklāja, ka vēderā ir dzemdei līdzīgs mazs veidojums. Tobrīd Hailijai jau bija precējusies un abi ar vīru vēlējās bērnus. Izmantojot mākslīgās apaugļošanas metodi, donores olšūnu un nopietnu dzemdes orgāna ārstēšanu, Hailijai izdevās saglabāt grūtniecību un iznēsāt dvīņus līdz par veiksmīgām dzemdībām. Ārsti gan deva tikai 60% lielu iespējamību, ka grūtniecība būs veiksmīga. Veselīgi dvīnīši – puisītis un meitenīte, nāca pasaulē ar ķeizargieziena operāciju. 

 


Avots: Independent.co.uk