Sieviete bailēs no varikozām vēnām lūdz dakteriem amputēt savas veselās kājas

Liels skaits sieviešu baidās no varikozu vēnu problēmām, kas var attīstīties, sievietēm kļūstot vecākām. Tomēr ne katra sieviete ir gatava amputēt kājas, lai no šīs slimības izvairītos.

Es tikai ceru, ka šis stāsts palīdzēs cilvēkiem saprast, ka sāpīgākā lieta, ar ko jāsakaras cilvēkiem, kas sirgst no fobijas – ir būt apsmietam un nosodītam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Es tikai ceru, ka šis stāsts palīdzēs cilvēkiem saprast, ka sāpīgākā lieta, ar ko jāsakaras cilvēkiem, kas sirgst no fobijas – ir būt apsmietam un nosodītam.

39 gadus vecā Klēra Džounsa (Claire Jones) no Liverpūles, pēc ilgas cīņas ar venofobiju (bailes no varikozo vēnu izveidošanās), lūdza ārstiem apmutēt viņas pilnīgi veselās kājas. Viņa skaidroja, ka šīs fobijas dēļ viņa cīnās ar panikas lēkmēm vairākas reizes dienā. Emocionālās problēmas viņu ir tā nomocījušas, ka sieviete ir pārliecināta – dzīve ratiņkrēslā būs viņas dzīvei atvieglojums. Kad ārsti atteicās veikt operāciju, sieviete esot apsvērusi “operāciju” veikt pati. Klēra atzīst: ”Ir neiespējami dzīvot normālu dzīvi, slēpjoties no savām kājām. Kādā dienā es nolēmu, ka vieglāk būs, ja man kāju vairs nebūtu, un man katru dienu nebūtu jācieš no panikas lēkmēm.”


Sieviete pārliecināta, ka fobija ir attīstījusies sešu gadu vecumā, kad neveiksmīgi tika rauts piena zobs. Zobs palika karājoties cīpslā, ko meitene noturējusi par vēnu, un tas viņā izraisīja paniku. Pēc atgadījuma meitene vairs nav varējusi paskatīties uz vēnām, īpaši un savas mātes varikozajām vēnām.


Varikozas vēnas ir uztūkušas, tumši zilas vēnas, kuras bieži ir ar kunkulīšiem un ir izvirzīti uz āru. Ar šo slimību sirgst trīs no desmit pieaugušajiem. Sievietēm šī slimība ir izplatīta biežāk, īpaši ja sieviete ir ar lieko svaru vai stāvoklī.

Sievietes man saka, ka viņas vēlētos tādas kājas, kādas ir man, bet es savas kājas nespēju uzlūkot no tāda skatu punkta. Man tās izskatās vienkārši briesmīgi.

Sieviete atzīst, ka, pieaugot, viņas fobija kļuva aizvien izteiktāka. Viņa uz ielas izvairījās no vecāka gadagājuma sievietēm, kuras valkāja svārkus, lai nejauši neieraudzītu viņu vēnas. Klēra arī esot izvairījusies no pārāk intensīvām sportiskām aktivitātēm, lai viņas vēnas nepiepamtu.

FOTO: Klēra par spīti bailēm ir kļuvusi par divu bērnu māmiņu. 

Reklāma
Reklāma


Tomēr fobija kļuva vēl nebijusi nopietna, kad Klēra atklāja varikozas vēnas uz savām kājām. Sievietes lielākais murgs bija kļuvis par īstenību. Skatīšanās uz savām vēnām izraisīja panikas lēkmes. ”Iedomājies iešanu dušā, apģērbšanos un pastaigāšanos, neskatoties uz savām kājām.” Tādēļ sieviete nolēma lūgt abu kāju amputāciju, tomēr viņai piedāvāja izoperēt varikozās vēnas. Pēc operācijas Klēra dzemdēja divus bērnus, un varikozās vēnas atgriezās.


Klēra: ”Es tikai ceru, ka šis stāsts palīdzēs cilvēkiem saprast, ka sāpīgākā lieta, ar ko jāsakaras cilvēkiem, kas sirgst no fobijas – ir būt apsmietam un nosodītam. Sievietes man saka, ka viņas vēlētos tādas kājas, kādas ir man, bet es savas kājas nespēju uzlūkot no tāda skatu punkta. Man tās izskatās vienkārši briesmīgi.”

 

 

Avots un foto: www.dailymail.co.uk

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem