Pēc kritiena batutā meitene zaudē spēju kustēties. Rehabilitācijai nepieciešami līdzekļi

 

Pirms pusotra gada neveiksmīgi beidzās kādas 13 gadus vecas meitenes – Sanijas, akrobātiskais triks batutā. Priekšnesums tika rādīts akrobātikas sacensībās, tāpēc nevar teikt, ka meitene nezināja, ko dara. Diemžēl nepaveicās,  kritiens  izrādījās tik nopietns, ka Sanija lauza 5. kakla skriemeli un nokļuva reanimācijā.

Priekšnesums tika rādīts akrobātikas sacensībās, tāpēc nevar teikt, ka meitene nezināja, ko dara.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Priekšnesums tika rādīts akrobātikas sacensībās, tāpēc nevar teikt, ka meitene nezināja, ko dara.

Sanijas mamma vērsās pēc palīdzības un portālā „Mammamuntetiem.lv” publicējām viņas lūgumu palīdzēt savākt naudu tālākai meitenes reabilitācijai, kas Latvijas klīnikās nebija iespējama smago bojājumu dēļ. Vispirms Sanija ārstējās Sanktpēterburgā, bet šobdrīd turpina to darīt tepat Latvijā. Lūk, ko par esošo situāciju var pastāstīt cietušās meitenes ģimene tagad.
 

„Kā jau stāstījām, 2013. gada 25.maijā, mūsu meitiņas dzīve sagriezās kājām gaisā - Sanija akrobātikas sacensībās uz batuta krita un lauza 5.kakla skriemeli. Toreiz ārstu prognozes bija
briesmīgas - nestaigās, nesēdēs utt. Pēc traumas Sanija 1 mēnesi ārstējās "NRC Vaivari" un 4 mēnešus Sanktpēterburgas klīnikās Krievijā.


Pateicoties ziedotāju atsaucībai, arī 2014. gadā meitenei bija iespēja turpināt rehabilitāciju gan Latvijā, gan ārpus tās. Pēc rehabilitācijas kursa pavasarī Haapsalu (Igaunijā) Sanija apguva pārvietošanos riteņkrēslā un daļēji atguva tricepsa funkciju.

Pēc otrreizējā rehabilitācijas kursa Haapsalu augustā, kur Sanija pavadīja pirmās 3 nedēļas bez asistenta, meitene intensīvi apgūst pārsēšanos no gultas riteņkrēslā un atpakaļ.

Sanija ir apguvusi sadzīvei nepieciešamās iemaņas – zobu tīrīšanu, matu ķemmēšanu un mazgāšanu, ēst gatavošanu, iemācījusies no jauna rakstīt, zīmēt un daudz citu lietu. Kopš
vasaras beigām ergoterapeitu uzraudzībā Sanija mācās patstāvīgi ģērbties, veiklāk pārvietoties ar riteņkrēslu u.c.

Šoruden Sanija uzsāka reitterapijas kursu, kuru ļoti vēlētos turpināt arī pavasarī, kad stallī atkal būs mierīgs un piemērots zirgs.

Pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, mums pavasarī bija iespēja iegādāties Sanijai aktīvo riteņkrēslu (uz valsts apmaksāto krēslu joprojām gaidām rindā...), ar kuru viņa var patstāvīgi
pārvietoties un kopš 1.septembra ar labām sekmēm apmeklēt skolu.

Sanijai katru dienu ir vismaz viena rehabilitācijas nodarbība - fizioterapija, ergoterapija, scenar terapija, osteopāts. Un tas viss viņai ir ļoti nepieciešams arī turpmāk, tāpēc vēršamies pie jums visiem atkal - ja ir iespēja un vēlēšanās, ziedojumu konts joprojām ir atvērts:


 A/S Swedbank
 LV21HABA0551036622765
 Ilona Lipe
 pers.k. 060270-11226


Milzīgs paldies visiem ziedotājiem, jo pateicoties jūsu atsaucībai, Sanija gada laikā pretēji ārstu prognozēm spēja piecelties sēdus, kļūt neatkarīgāka un atkal iekļauties skolas un sabiedriskajā dzīvē!
Liels paldies, ka uzklausījāt.

Pateicībā - Sanijas mamma Ilona, tētis Aigars un mazais brālis Miks

Reklāma
Reklāma