Rīgā notiks bezmaksas kursi vecākiem, lai labāk izprastu savus bērnus

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu aicina bērnu vecākus piedalīties izglītojošās programmās, kas palīdzēs izprast bērnu psiholoģiju, vecumposmu īpatnības un uzlabot attiecības.  Apmācības ir bez maksas!

Lai labāk izprastu savu bērnu.

FOTO: Shutterstock.com

Lai labāk izprastu savu bērnu.

Vecākiem tiek piedāvātas divas programmas: „Bērnu emocionālā audzināšana” pirmsskolas bērnu vecākiem un  Dr. Tomasa Gordona programma  “Vecāku efektivitātes kurss"  visu vecumu bērnu vecākiem. 

Katrā grupā 12-16 vecāki, nodarbības notiek latviešu vai krievu valodā. Nodarbības notiks Ķengaragā, Kaņieru ielā 15  vienu reizi nedēļā. 

Vecāku efektivitātes kurss” latviešu valodā sāksies no 1.oktobra trešdienās plkst. 17.30-20.30, vadīs pasniedzēja Dace Čible; krievu valodā no 10.oktobra piektdienās plkst. 10.00-13.00, vadīs pasniedzēja Tatjana Kutuzova;

Programma pirmsskolas vecāku bērniem „Bērnu emocionālā audzināšana” latviešu valodā sāksies 6.oktobrī pirmdienās no plkst. 15.00 līdz 17.20. Vadīs pasniedzējas Vita Apsīte un Ilze Kļava; un no 7.oktobra otrdienās plkst. 10.00-12.30 un otrdienās plkst. 17.30-20.00, Brīvības iela 197A (VEF rajons), vadīs pasniedzēja Irina Kaminska;

Krievu valodā programma sāksies 3.oktobrī. Nodarbības piektdienās plkst. 14.00 - 16.30 Kaņieru ielā 15, vadīs pasniedzējas Tatjana Kutuzova un Olga Glūza.

Reklāma
Reklāma

Vecaki aicināti pieteikties, rakstot uz e-pastu iveta.gravite@riga.lv.

Dalībniekiem tiks nodrošināti arī mācību materiāli, noslēgumā - sertifikāts par piedalīšanos nodarbībās. 
Nodarbību ilgums ir 24 stundas (attiecīgi „Vecāku efektivitātes kursā” tās ir 8 nodarbības pa 3 stundām katra, savukārt „Bērnu emocionālās audzināšanas” programmā 10 nodarbības vidēji pa 2,5 stundām katra).Lūk, dažas atsauksmes par sev vissvarīgākajiem ieguvumiem, ko saņēmām no vecākiem, kuri šādos kursos piedalījās jau pavasarī:

“Ieguvu vairāk informācijas par to, kā labāk rīkoties dažādās situācijās. Saprotu labāk savu meitu.”
“Tagad vairāk laika pavadu kopā ar bērniem, izrunājam dažādus jautājumus.”
“Uzlabojušās attiecības ar meitiņu, labāk saprotam robežas.”
“Sapratu, ka vairāk jāstrādā ar sevi, lai sakārtotu ikdienas ritmu.”
“Ir pieaugusi mana pašpārliecība par sevi kā mammu. Ir vairāk paņēmienu, kā risināt problēmas. Labāk saprotu sava bērna emocionālās vajadzības.”
“Guvu pārliecību, ka tomēr esmu laba mamma -  vislabākā savai meitiņai, jo cenšos. Sapratni, ka nevienam vecāku loma nav vienkārša. Tagad jūtos mierīgāka, pārliecinātāka par savu mammas lomu.”