Ādai ir bioritms. Efektīvākie diennakts laiki krēma uzklāšanai un kosmētiskajām procedūrām

Iespējams, ka neesi to pamanījusi, bet dažādās diennakts stundās arī sejas ādas stāvoklis var būtiski atšķirties. Tāpat kā visam cilvēka organismam, arī sejas ādai ir savs bioritms. Zinot to, krēmi un kosmētiskās procedūras var iedarboties efektīvāk, bet ir diennakts stundas, kad vislabākā dāvana ir atpūta un nekā nedarīšana.

Tāpat kā visam cilvēka organismam, arī sejas ādai ir savs bioritms

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tāpat kā visam cilvēka organismam, arī sejas ādai ir savs bioritms

Agrajās rīta stundās – ap pulksten 5 no rīta, āda aktivizē aizsardzības funkcijas. Tieši šajā laikā no vakarā uzklātās kosmētikas visaktīvāk uzsūcas tā daļa, kas domāta dziļai iedarbībai. Šis ir brīdis, kad vakarā uzklātais krēms sāks gādāt par labu sejas ādas krāsu no rīta. 
 

Ap 6 no rīta organisms un arī āda sāk mosties. Palēninās ādas šūnu reģenerācija jeb dalīšanās, toties sāk aktīvāk izstrādāties stresa hormoni. To uzdevums ir pamodināt organismu. Tāpēc  tie, kas noturējušies bez miega līdz šai rīta stundai, parasti atkal sajūtas moži un aktīvi.  Sejas āda nav gatava nedz uzņemt jaunas vielas, nedz baudīt kosmētiskas aktivitātes. 


Vislabākais laiks dienas krēma uzklāšanai ir ap 8 no rīta. Pamodusies un īpaši aktīva ir asins mikrocirkulācija. Krēma aktīvās vielas nokļūst ādā ātri un viegli. 

Līdz pat pusdienaslaikam vienīgais, ko ir vērts darīt, ir nedaudz “piepūderēt degunu”, lai maskētu tauku dziedzeru aktivitātes rezultātā radušos spīdumu uz sejas. 


No 8 līdz 10 no rīta ir piemērots laiks dekoratīvās kosmētikas uzlikšanai, savukārt pēc pulksten 10 pastiprināti sāk darboties tauku dziedzeri, tāpēc dekoratīvo kosmētiku uzklāt ir grūtāk – acu zīmulis izplūst, acu ēnas klājas nevienmērīgi. Tāpēc līdz pat plkst. 13 vienīgais, ko ir vērts darīt, ir nedaudz “ piepūderēt degunu”, lai maskētu tauku dziedzeru aktivitātes rezultātā radušos spīdumu uz sejas. 

Reklāma
Reklāma


No dienas vidus līdz apmēram pulksten 17 sejas ādai ir pats grūtākais laiks – asinsspiediens ir viszemākais, tāpēc sejas āda izskatās nogurusi un savītusi, šajā laikā vislabāk redzamas visas grumbiņas. Diemžēl šis ir laiks, kad lielākā daļa sieviešu ir ofisās un strādā, lai gan pats labākais, ko varētu darīt ādas daiļumam, ir pusdienas laika gulēšana. 


Pēc krīzes perioda līdz pat pulksten astoņiem vakarā āda atgūstas, tāpēc palutiniet to ar masāžu un dažādām maskām. 

Nakts krēmu uz attīrītas ādas vislabāk likt pēc astoņiem vakarā, bet ne vēlāk kā 22.00, jo tad āda dodas gulēt – poras slēdzas un atpūšas līdz par septiņiem rītā.