Koši violeta, karaliski zila, alumīnija tonis - šoruden stilīgāko krāsu TOPS

Krāsu klasifikators Pantone ik gadu nāk klajā ar rudens sezonas aktuālāko krāsu prognozi, kas balstīta uz modes nedēļas skatēs izrādītajām tērpu kolekcijām. Šajā sezonā aktuāli būs brūnie, tumši sarkanie ar violetu, kā arī vidēji zaļie toņi.

Šajā sezonā aktuāli būs brūnie, tumši sarkanie ar violetu, kā arī vidēji zaļie toņi.

FOTO: Shutterstock.com

Šajā sezonā aktuāli būs brūnie, tumši sarkanie ar violetu, kā arī vidēji zaļie toņi.

Krāsu paleti iedvesmojušas gan modes skates, gan jauniznākušās grāmatas, fotogrāfija, arhitektūra, mūzika un citas jomas, kas sabiedrībā diktē toni visdažādākajās šī vārda nozīmēs. „Šai sezonai raksturīgas netipiskas krāsas,” skaidro Pantone Krāsu institūta vadītāja Leatrise Eizemane. „Tās atspoguļo fantāzijas un izdomas lidojumu. Mākslinieciski krāsu palete neaprobežojas ar tiem toņiem, kas parasti tiek uzskatīti par raksturīgākajiem rudens sezonai. Paletei piemīt sievišķīga mistika, ko rada nepieciešamība katrai sievietei izveidot savu individuālo stilu.” 

 

Rudens mode 2014 karaliski zilaisPantone izvēlētās 2014.gada rudens sezonas aktuālākās krāsas: 
Starojošā orhideja – košs, piesātināti violets tonis. Pagājušā gada nogalē Pantone to atzina par 2014.gada krāsu. Viens no modes namiem, kas izmantoja šo krāsu rudens modes skatē, ir Nanette Lepore. 

Karaliski zilais – tumši zila krāsa (attēlā pa kreisi), kas labi izskatās savienojumā ar melno. Lai koptēls nebūtu smagnējs, kombinējot šīs abas krāsas, izvēlies gaisīgus audumus un caurspīdīgas detaļas. Jaunas stila idejas vari smelties zīmola Pamella Roland un Lela Rose jaunākajā rudens kolekcijā. 

Alumīnijs – vidēji pelēks tonis, kas ir vienkāršs, taču ne garlaicīgs. Kombinē to ar klasiski melno vai arī zilo un zaļo, lai iegūtu interesantāku izskatu. Idejas meklē dizainera Michael Kors 2014.gada rudens sezonas pret-a-porter kolekcijā. 

 

 

 



Sangrija – eksotiska sarkanā krāsa ar spēcīgu violetu nokrāsu, gluži kā sangrijai – sarkanvīna padzērienam ar augļiem. Šo toni atradīsi Philippa Galasso 2014.gada rudens kolekcijā. 

Violetā migla – vidēji violets tonis ar spēcīgu pelēkā piešprici, kas padara to dūmakainu. Tas ir neierasts tonis, kas piestāv miglā tītiem rītiem. Tas redzams zīmola Noon by Noor 2014.gada rudens kolekcijā. 

Aktuālās krāsas rudens 2014

Konjaks – pelēcīgi brūna krāsa. Tas ir neitrāls tonis, kas ideāli piemērots ofisam. Iedvesmu tērpiem gūsti no modes nama Valentino 2014.gada rudens/ziemas pret-a-porter kolekcijas. 

Košais kobalts – nedaudz pieklusināta koši zila krāsa, kas īpaši prominenta bija zīmola Rebecca Minkoff 2014.gada rudens/ziemas kolekcijas skatē (attēlā pa kreisi). 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

 

 

apģērbu mode 2014

 

 

Rītausmas sarkanais – enerģiska, vitāla krāsa sievietēm, kuru personība var mēroties ar ugunīgo toni. Šī krāsa ir zīmola Versace firmas zīme. 

Dūmakaini dzeltenais – „netīri” dzeltena krāsa. Kurš teica, ka rudens garderobe ir garlaicīga? Tu vari atļauties košas un interesantas krāsas, taču labāk, ja tās ir nedaudz pieklusinātākas nekā vasarai raksturīgie toņi. Mācies no dizainera Bibhu Mohapatra 2014.gada rudens kolekcijas. 

Ciprese -  tumši zaļš ar nelielu pelēcīgā devu (attēlā pa kreisi). Tā ir izteikti rudenīga krāsa, kas piestāv gada vēsākajiem mēnešiem. Krāsa plaši pārstāvēta dizainera Christian Siriano 2014.gada rudens kolekcijā. 

 

Avots: www.kasjauns.lv