Skaistai sievietei liedz dalību "Miss Anglija" konkursā, jo viņa 23 gadu vecumā ir māte. FOTO

„Tas ir ārkārtīgi novecojis, senils un netaisns noteikums,” saka 23 gadus vecā Danielle, kura tīkoja pēc kroņa skaistumkonkursā „Miss Anglija”. Jauno sievieti sākotnēji akceptēja dalībai, taču tad organizatori noskaidroja, ka viņai ir pāris gadu veca meita, bet mātes šajā konkursā nedrīkst piedalīties.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Derbīšīrā dzimusī modele Danielle Tailere, piesakoties Anglijā populārajam skaistumkonkursam, īpaši neakcentēja faktu, ka jau 3 gadus ir māmiņa meitai Annalisai. Danielle tika uzņemta pirmajā atlases kārtā, taču pēc divām nedēļām saņēma e-pasta vēstuli ar atteikumu. Vēstulē konkursa organizatori apliecināja, ka viņu politika neparedz, ka skaistuma sacensībās piedalās dzemdējusi sieviete. 

 

Sarīkojums „Miss Anglija” notiek jau 86.gadu, un no pašiem pirmsākumiem tā nolikumā paredzēts, ka māmiņas konkursā nepiedalās. Danielle uzskata, ka nolikums jāmaina, jo ir novecojis. „Biju apbēdināta uzzinot, ka būt mātei ir negods,” viņa saka. 

 

 

Konkursa rīkotājdirektors Endžijs Bīslijs britu presei pauda, ka viņi augstu vērtē sievietes, kuras ir mātes, un arī konkurss pastāv uz ģimeniskām vērtībām, tāpēc esot amorāli bērnam atņemt mammu uz laiku, kamēr viņa gatavojas konkursam. Turklāt „Miss Anglija” uzvarētājai veselu gadu nākoties daudz ceļot, pārstāvot savu valsti misijās un lielākos skaistumkonkursos. „Tas nav godīgi pret bērnu,” teic Bīslijs. 

Reklāma
Reklāma

 

Tailere tagad nolēmusi pieteikties konkursam „Miss Lielbritānija”, kura nolikums atļaujot piedalīties sievietēm mātēm. „Jauki, ka šim konkursam pret māmiņām ir tikai pozitīva attieksme,” saka modele, kura cer uz panākumiem šajā un pēcāk citos skaistumkonkursos. 

 

Avots: www.kasjauns.lv