Turpmākās 4 dienas policija visā Latvijā tvarstīs dzērājšoferus

Šogad no 21. līdz 25.jūnijam Valsts policija rīkos masveida pārbaudes, kuru laikā pārbaudīs, vai autovadītāji nav lietojuši alkoholu. Policija aicina ikvienu būt uzmanīgam un rūpēties arī par līdzcilvēku drošību svētku laikā.

Arī līdzcilvēkiem ir liela ietekme, lai atturētu savu radinieku, draugu un paziņu no sēšanās pie stūres reibuma stāvoklī, tādēļ policija aicina ikvienu rūpēties par apkārt esošajiem cilvēkiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī līdzcilvēkiem ir liela ietekme, lai atturētu savu radinieku, draugu un paziņu no sēšanās pie stūres reibuma stāvoklī, tādēļ policija aicina ikvienu rūpēties par apkārt esošajiem cilvēkiem.

 

Svētku gaidīšanas, Līgo un Jāņu dienu laikā Valsts policija īpaši uzraudzīs, lai autovadītāji nesēstos pie stūres alkohola reibumā. Šajās dienās visā Latvijā notiks masveida reidi un pārbaudes, kuru laikā pārbaudīs, vai autovadītāji nav lietojuši alkoholu un narkotiskās vielas. Tāpat tiks pārbaudīta arī drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošana.

 

Visās pārbaužu dienās uz Latvijas ceļiem policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā. Tāpat liela uzmanība tiks pievērsta arī svētku norises vietām, kur pulcēsies svinētāji.

 

Valsts policija atgādina un aicina autovadītājus svinēt apdomīgi un nesēsties pie stūres alkohola reibumā. Arī nākamajā dienā pēc alkoholisko dzērienu lietošanas, nav ieteicams sēsties pie stūres, jo alkohola koncentrācija asinīs joprojām var būt paaugstināta.

 

Arī līdzcilvēkiem ir liela ietekme, lai atturētu savu radinieku, draugu un paziņu no sēšanās pie stūres reibuma stāvoklī, tādēļ policija aicina ikvienu rūpēties par apkārt esošajiem cilvēkiem. Ja neizdodas atturēt kādu no braukšanas reibuma stāvoklī, policija aicina uzreiz ziņot, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Reklāma
Reklāma

 

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis norāda, ka policija svētku laikā reidos iesaistīs arī policijas darbiniekus no brīvajām maiņām, tādēļ policistu skaits uz Latvijas ceļiem būs īpaši liels. N. Krapsis aicina ikvienu, svinot svētkus, parūpēties par sevi un saviem līdzcilvēkiem, būt uzmanīgiem un nebraukt alkohola reibumā.

 

Tāpat Valsts policija aicina pieaugušos sekot līdzi gan bērniem, gan arī pašiem būt uzmanīgiem aktivitātēs pie ūdens, ugunskuriem un ievērot drošību arī svētku pasākumu laikā. 

 

Valsts policija novēl visiem Latvijas iedzīvotājiem lustīgu un prātīgu līgošanu!