Tuvākās dienas būs lietainas, bet siltas

Gan nedēļas nogalē, gan arī nākamās nedēļas sākumā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, naktī uz pirmdienu Latvijas austrumos nesot pat ilgstošu lietu ar ievērojamu nokrišņu daudzumu. Atsevišķos rajonos gaidāms arī pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Nākamās nedēļas vidū lietus mitēsies; dienā sola līdz pat +20 grādiem.

FOTO: Agnis Šmits

Nākamās nedēļas vidū lietus mitēsies; dienā sola līdz pat +20 grādiem.

 

Šonedēļ Latvijā pakāpeniski ieplūda siltākas gaisa masas, pēdējās divas naktis termometra stabiņš vairs nenoslīdēja līdz 0 grādu atzīmei. Šo procesu pavada arī lietus, tas veicina ugunsbīstamības samazināšanos mežos, tomēr vēl aizvien atsevišķos rajonos tā saglabājas ļoti augsta.

Naktis saglabāsies siltas, minimālā gaisa temperatūra nebūs zemāka par +4...+10 grādiem, savukārt dienas laikā gaisa temperatūra sestdien un svētdien vēl paaugstināsies līdz +14...+19 grādiem, tikai piekrastes rajonos, vējam pūšot no vēsās akvatorijas puses, būs vēsāks laiks, bet nedēļas sākumā tā būs par 1-3 grādiem zemāka.

Reklāma
Reklāma

No nākamās nedēļas vidus atmosfēras spiediens mūsu reģionā paaugstināsies, nokrišņi mitēsies un arī debesis skaidrosies biežāk. Vējš gan iegriezīsies no ziemeļu puses, tomēr tas būs lēns, un gaisa temperatūra būtiski nepazemināsies – naktis gan kļūs par dažiem grādiem vēsākas, dažviet uz augsnes ir iespējamas arī salnas, bet dienas laikā mākoņu būs maz, un saulē gaiss iesils pat līdz +15...+20 grādiem.