Mediķi: mēs neglābjam bērnu, jo viņš piedzima pirms 23. grūtniecības nedēļas...

Kāda māte Lielbritānijā ir beidzot saņēmusi atvainošanos no slimnīcas par viņas dēla Toma dzīvības neglābšanu, kad viņš piedzima 22 grūtniecības nedēļā. Kopš šī notikuma ir pagājuši... 4 gadi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Toms piedzima 22. grūtniecības nedēļā, un tikai nieka 46 minūtes mātei Treisijai Godvinai bija lemts turēt savu bērnu rokās, līdz viņš pārstāja elpot. Tikmēr ārsti ignorēja viņas palīdzības saucienus. Grūtniecība bija ritējusi normāli līdz 22. nedēļai, kad Treisija izjuta milzīgas sāpes vēderā. Viņa tika nogādāta slimnīcā, un pēc 3 dienām Treisijai tika pārdurta placenta, lai izsauktu dzemdības.

Toms piedzima 22. grūtniecības nedēļā, bet ārsti jaunajai māmiņai nepastāstīja, ka slimnīcas noteikumos rakstīto - ārsti drīkst glābt tikai tos pāragri dzimušos bērnus, kas ir dzimuši vismaz 23. grūtniecības nedēļā.

 

Toms piedzima 22. grūtniecības nedēļā, bet ārsti jaunajai māmiņai nepastāstīja, ka slimnīcas noteikumos rakstīto - ārsti drīkst glābt tikai tos pāragri dzimušos bērnus, kas ir dzimuši vismaz 23. grūtniecības nedēļā. 

 

Aprakstot savu traumatisko pieredzi, Treisija stāsta: “Ārsti ielika mazulīti man rokās, viņš raudāja un knosījās. Es varēju just, kā viņš elpo, varēju sajust viņa pirkstiņus un skropstiņas. Ārsti turpināja staigāt pa palātu, un es brīnījos, kāpēc bērniņu nenes uz inkubatoru. Ja ārsti būt kaut stundu centušies cīnīties par mana bērna dzīvību, vai arī viņam būtu nopietni smadzeņu bojājumi, es vēl saprastu, bet Tomam nedeva pat iespēju dzīvot.”

Māte saka, ja ārsti to būtu darījuši zināmu, jaunie vecāki būtu varējuši iet uz kādu citu slimnīcu, kur bērniņš tiktu glābts.

Pēc 4 gadiem Eseksas slimnīca ir sastādījusi sarakstu, kurā ir uzskatītas kļūdas, kas noveda situāciju pie šāda rezultāta:

1. Slikta komunikācija starp slimnīcu un pacienta māti. Māte netika informēta par slimnīcas noteikumiem.

Reklāma
Reklāma

2. Pediatram vajadzēja izskaidrot mātei situāciju, kā arī būt klāt mātei pēc bērna piedzimšanas.

3. Konsultanta klātbūtne tika sagaidīta tikai nākošajā dienā.

4. Māte  nesaņēma piemērotu konsultāciju pēc bērniņa miršanas.

 

“Šie 4 gadi, kopš mans bēnriņš ir miris, man ir bijuši ārkārtīgi smagi”, Treisija atzina.

Nesen tiesa atzina, ka bērns ir miris dabisku iemeslu dēļ, jo 22. grūtniecības nedēļā dzimušiem bērniem esot tikai viena procenta iespējamība izdzīvot.

Treisijai arī ir dzimusi meitiņa, Isla, kura dzima citā slimnīcā. Arī meitiņa piedzima priekšlaicīgi - 24. grūtniecības nedēļā, bet šobrīd meitenīte ir laimīga un veselīga. 

 

Avots un foto: www.dailymail.co.uk