Kādas ir visdrošākās slēdzenes velosipēdiem

Policija ceļ trauksmi - Rīgā sākuši uzdarboties velozagļi. Lai velosipēds nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz būt atšķirīgi, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene. 

 Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās. Tas attiecas arī uz augšējo stāvu balkoniem, iesaka policija.

FOTO: Agnis Šmits

Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās. Tas attiecas arī uz augšējo stāvu balkoniem, iesaka policija.

 

 

Pagājušajā nedēļā par trīs velosipēdu zādzībām policija aizturēja kādu 43 gadus vecu vīrieti. Visi velosipēdi tika nozagti pie tirdzniecības vietām. Sākoties aktīvai velosezonai, policija aicina iedzīvotājus rūpīgāk padomāt par sava velosipēda drošību, pat tad, kad tie atstāti bez uzraudzības kaut īsu brīdi.

 

Pagājušās piektdienas pēcpusdienā Rīgas Zemgales iecirkņa Kriminālpolicijas un Kārtības policijas darbinieki Rīgā, Zalves ielā pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti pārvietojamies ar velosipēdu. Vīrietis bija ļoti līdzīgs meklēšanā esošai personai par iepriekš izdarītu velosipēda zādzību.

 

Aizdomās par velosipēda zādzību policisti vīrieti aizturēja un noskaidroja, ka aizturēšanas brīdī viņš pārvietojies ar tikko zagtu velosipēdu. Pēc aizturēšanas 1971. gadā dzimušo vīrieti nogādāja Rīgas Zemgales policijas iecirknī. Veicot turpmākos izmeklēšanas pasākumus, policijas darbinieki atklāja, ka viņš ir paguvis nozagt vēl arī trešo velosipēdu. Visos trīs gadījumos velosipēdi tika nozagti pie lielveikaliem.

 

Par visām trim velosipēdu zādzībām sākti kriminālprocesi. Aizturētais savu vainu pastrādātajās zādzībās atzina, un šobrīd vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Vīrietis jau iepriekš vairākkārt sodīts par mantiska rakstura noziegumiem, portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte.

Reklāma
Reklāma

 

Lai velosipēds nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz būt atšķirīgi, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene. To ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei, ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim būtu grūtāk atmūķēt.


Liela uzmanība jāpievērš arī tam, kur savu velosipēdu pieslēdzat, nekādā gadījumā nepieslēdziet pie maziem kokiem, stabiem, stiepļu sētām vai žoga – tos zaglis var viegli nolauzt vai nozāģēt.

 

Tāpat policija atgādina iedzīvotājiem rūpēties par savu velosipēdu drošību pat tad, kad tas netiek lietots. Uzglabājot velosipēdu pagrabā, šķūnīti vai garāžā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, kā arī vēlams to pieslēgt ar saslēgu, taču visdrošāk tomēr velosipēdu glabāt dzīvoklī. Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās. Tas attiecas arī uz augšējo stāvu balkoniem. Lielākā daļa velosipēdu zādzību tomēr saistītas ar iekļūšanu garāžās, šķūnīšos, pagrabos un arī dzīvojamās telpās.