Pārdzērusies māte uz kafejnīcu paņem līdzi saslimuši zīdainīti

Piektdien, 21.martā, slimnīcā nogādāts kāds zīdainītis, kurš atrasts ratiņos, kad viņa pārdzērusies māte mazuli bija paņēmusi līdzi uz kafejnīcu. Savukārt vakar no kādas ģimenes policisti izņēmuši divus mazgadīgus bērnus, kuri dzīvojuši kritiskos sadzīves apstākļos.

Aizvadītajā nedēļas nogalē atkal no bezatbildīgiem vecākiem cieš mazuļi, turpretim jaunieši turpina sev gandēt veselību, smēķējot spaisu un dzerot spirtotos.

FOTO: Arturs Šulcs

Aizvadītajā nedēļas nogalē atkal no bezatbildīgiem vecākiem cieš mazuļi, turpretim jaunieši turpina sev gandēt veselību, smēķējot "spaisu" un dzerot spirtotos.

 

Piektdien pirms plkst.18 Rīgā, Buļļu ielā, kādā kafejnīcā, kopā ar vīrieti un sievieti stiprā alkohola reibumā atradās zīdainis ratiņos. uz kafejnīcu izsaukta Neatliekamā medicīniskā palīdzība (NMPD). Mediķi pēc mazuļa apskates 

konstatēja, ka bērnam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra, tādēļ zīdainītis tika hospitalizēts.

 

Tā kā bērna māte, būdama reibuma stāvoklī, nespēja parūpēties par bērnu, Rīgas pašvaldības policisti noformēja nepilngadīgas personas izņemšanas aktu.

 

Savukārt vakar pa dienu no kāda dzīvokļa Rīgā, A.Čaka ielā izņemti divi mazgadīgi bērni, kuri dzīvoja kritiskos sadzīves apstākļos. Bērni nogādāti sociālās aprūpes centrā. 

Reklāma
Reklāma

 

Bērni turpina apreibināties

Sestdien ap plkst.14 Bāriņu ielā aizturēta nepilngadīga persona, kura uzvedās agresīvi un, iespējams, bija apreibinošu vielu iespaidā. Izsaukta NMPD, kas pašvaldības policistu pavadībā nepilngadīgo personu hospitalizēja. 

 

Šajā pašā dienā ap plkst.15.30 Dzirnavu ielā pamanīts jaunietis stiprā reibuma stāvoklī. Pēc personas vārdiem, viņš apreibinājies, smēķējot nezināmas izcelsmes augu maisījumu. Izsaukta NMPD, kas arī šo nepilngadīgo hospitalizēja. 

 

Svētdien ap plkst.9.30 Lāčplēša ielā hospitalizēta mazgadīga persona, kura alkohola reibumā atradās uz ielas. Savukārt pēc plkst.17 Alekša ielā, kāda nama kāpņu telpā atrasta guļam vēl kāda nepilngadīga persona. Izsaukta NMPD, pēc kā nepilngadīgais nogādāts ekspertīzes veikšanai. Ņemot vērā jaunieša vispārējo stāvokli, pēc ekspertīzes veikšanas atkārtoti izsaukta NMP, kas jaunieti nogādāja slimnīcā.