Imantas pedofils liftā ievilcis un veicis netiklas darbības ar divām mazgadīgām meitenēm

Par Pārdaugavas jeb precīzāk Imantas dzimumnoziedznieku dēvētais vīrietis, kuru policija joprojām aktīvi meklē, pēdējo uzbrukumu veicis 14.martā, gaišā dienas laikā, liftā ievelkot 2 mazas meitenes, ar kurām veicis netiklas darbības. Policija aicina visus iedzīvotājus būt atsaucīgiem un palīdzēt noziedznieku notvert. Savukārt vecāki aicināti vairāk pievērst uzmanību, kur viņu bērni rotaļājas un vai tuvumā neatrodas kāda azidomīga persona.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kopš plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos policija ir izplatījusi dzimumnoziedznieka fotorobotu, policija saņēmusi zvanus no desmitiem iedzīvotāju, kuri snieguši policijai informāciju, taču viņu nav izdevies aizturēt. 

Kā šodien preses brīfingā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs, pamatojoties uz iedzīvotāju ziņojumiem, policija patlaban pārbauda 63 personu iespējamo saistību ar noziegumiem.

 

Pēdējais uzbrukums veikts 14.martā plkst.14.40. Divas 8-9 gadus vecas meitenes ar fizisku spēku iegrūstas liftā, kur ar viņām noziedznieks veicis netiklas darbības. Tūlīt pēc nozieguma izdarīšanas, tika iesaistīti lieli policijas spēki, bet vīrietis vēl nav aizturēts. Notikuma vietā labi pastrādājuši eksperti, kas ieguvuši daudz pierādījumu, tostarp ir cerība iegūt noziedznieks DNS.

 

A.Sozinovs lūdz iedzīvotājus ziņot par jebkuru sīkumu, detaļu, kas varētu palīdzēt notvert šo vīrieti. Patlaban policija strādājot divos blokos - viena policistu daļa fiziski meklē noziedznieku, bet otra - meklē viņu pēc psiholoģiskā portreta, ko izveidojuši psihologi. 

 

Bez draugiem un ar sliktām atmiņām

Pēc psihologu domām, uzbrucējs ir ļoti noslēgts, cenšas izvairīties no kontaktiem, viņam nav daudz draugu, ir vienpatis, viņam ir saistība ar Imantas mikrorajonu - vai nu pats tur dzīvo vai radinieki, iespējams, viņam bijuši mācību traucējumi skolas laikā, iespējama kāda atpalicība. Šāds ir psihologu izstrādātais dzimumnoziedznieka portrets. Kopš pēdējiem uzbrukumiem viņš jau esot arī mainījis matu griezumu, lai gan policija norāda - bērni savu pāridarītāju katrs redz citām acīm, viņi šajā vecumā nespēj noteikt nedz pieaugušā vecumu, nedz precīzi pastāstīt par viņa izskatu. Tādēļ policija aicina pieaugušos - ja redz fotorobotam līdzīgu vīrieti, kurš ir vecāks, bet izskatās jauneklīgāk, arī par to ziņot policistiem.

 

Dzimumnoziedznieks uzdarbojas liftos; patīk dažādas meitenes

Visi 3 uzbrukumi ir veikti liftos, kuros upuri iegrūsti ar varu, apliecināja A.Sozinovs. Visticamāk, viņš savus upurus iepriekš novērojis, tad sagaidījis jau pie lifta. Tieši tāpēc arī policija aicina vecākus būt acīgiem un pavērot, vai ap rotaļlaukumiem neapgrozās personas, kurām nebūtu pamata tur atrasties.

Tāpat nav nekādas likumsakarības, kādas meitenes tiek izvēlētas par upuriem - viņām nav vienotu pazīmju, piemēram, gaiši mati, sarkans mētelītis utt. Upures ir pilnīgi atšķirīgas.

Reklāma
Reklāma

Līdz šim noziegumi veikti Dammes un Zentenes ielas apkārtnē.

 

Pats savulaik bijis upuris?

Policija šo uzbrukumu izmeklēšanā iesaistījusi lielus resursus, tostarp notiek sadarbība ar Probācijas dienestu. Tiek pārbaudīti visi no ieslodzījuma iznākušie dzimumnoziedznieki, kā arī personas, kuras pašas pirms 5-7 gadiem bijuši par upuriem kādiem dzimumnoziegumiem. Ir vairāki piemēri, kad šādi upuri pēc vairākiem gadiem paši kļūst par varmākām. Arī šoreiz netiek izslēgta tāda iespējamība. 

 

"Agri vai vēlu viņš atbildēs par to, ko izdarījis,"  sabiedrībai sola A.Sozinovs.

 

Noziedznieks nav īpaši intelektuāls

Vīrietis, kurš tiek meklēts par dzimumnzoiegumiem, atšķirībā no pēdējā rīgā aizturētā pedofila, īpaši neizceļas ar intelektualitāti. Policijai ir pamatotas aizdomas, ka viņš arī neseko līdzi medijiem, tādēļ, iespējams, nemaz nezina, ka tiek meklēts. Viņš runā krievu valodā, taču policija neizslēdz iespēju, ka spēj sazināties arī citās valodās. 

Policija uzskata, ka tik mazas meitenes izvēlētas par upuriem, jo vīrietim ir bail par neizdošanos ar vecākām meitenēm. Šī vecuma meitenes nespēj sevi aizsargāt un ir par viņu vairākas reizes vārgākas. A.Sozinovs atzīst, racionāla izskaidrojuma uzbrukumiem nav, proti, nepastāv nekādas likumsakarības, kad veikti noziegumi. līdz ar to arī nav paredamas viņa tālākās darbības.

 

Rīgas Kriminālpolicijas šefs izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam, kas zvanījis un ziņojis un aicina iedzīvotājus turpināt ziņot.

Šobrīd policija turpina meklēt šo noziedznieku un aicina atsaukties ikvienu, kas var sniegt jebkādu informāciju, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086546, 110 vai anonīmi – 67086677.

Vīrieša pazīmes: 165-170 centimetrus garš. Tumši, īsi mati, biezas, tumšas uzacis, šaura piere, seja pumpaina ar rētām, iešķībs deguns, uz rokām dzimumzīmes.  Iespējamais apģērbs un citas pazīmes - balts T-krekls ar zilām svītrām, brūnas bikses, balti sporta apavi ar sarkaniem uzrakstiem sānos. Uz rokas uzsiets striķītis, kaklā ķēdīte ar krustiņu.

 

Šis jaunais vīrietis patlaban ir Rīgas policijas vismeklētākais noziedznieks, kurš pāri nodarījis jau vairākām mazām meitenēm.