Vācijā jaundzimušajiem atļaus reģistrēt nenoteikto jeb X dzimumu

Vācija kļus par pirmo Eiropas valsti, kur jaundzimušiem bērniem ar abu dzimumu pazīmēm varēs reģistrēt nenoteiktu dzimumu. Vācijas pasēs, kur pašlaik dzimums norādīts ar M burtu vīriešiem un F burtu sievietēm, drīz varēs norādīt nenoteiktu dzimumu ar X burtu, vēsta portāls kasjauns.lv
Vācijas pasēs, kur pašlaik dzimums norādīts ar M burtu vīriešiem un F burtu sievietēm, drīz varēs norādīt nenoteiktu dzimumu ar X burtu.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Vācijas pasēs, kur pašlaik dzimums norādīts ar M burtu vīriešiem un F burtu sievietēm, drīz varēs norādīt nenoteiktu dzimumu ar X burtu.

 

 

Šādu bērnu vecāki drīkstēs neaizpildīt dzimuma aili dzimšanas apliecībās, praktiski radot trešo dzimuma kategoriju - nenoteiktu dzimumu - iedzīvotāju reģistrā.

 

"Šī būs pirmā reize, kad likums atzīst, ka pastāv cilvēki, kas nav ne vīrieši, ne sievietes, vai ir abi vienlaikus - cilvēki, kas neiekļaujas tradicionālajās juridiskajās kategorijās," sacīja Brēmenes Universitātes tieslietu profesore Konstance Pleta. Jaunais likums stāsies spēkā 1.novembrī.

 

Vācijas pasēs, kur pašlaik dzimums norādīts ar M burtu vīriešiem un F burtu sievietēm, drīz varēs norādīt nenoteiktu dzimumu ar X burtu, pavēstījis Vācijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs. 

 

Reklāma
Reklāma

Likumdevēji vēl nav izlēmuši, kā šī pārmaiņa ietekmēs laulību un partnerattiecību likumus. Vācijā laulība tiek attiecināta uz vīrieša un sievietes attiecībām, bet divu viena dzimuma cilvēku attiecības tiek definētas kā civilas partnerattiecības.

 

Avots: www.kasjauns.lv