Tas ir nolemts - rīdzinieki par biļetēm transportā maksās uz pusi mazāk nekā pilsētas viesi

Šodien Rīgas dome veica grozījumus normatīvajos aktos, lai no nākamā gada, līdz ar eiro ieviešanu, rīdziniekiem varētu samazināt sabiedriskā transporta biļešu cenas. Lai veicinātu iedzīvotāju deklarēšanos galvaspilsētā, ieviests vienreizējais braukšanas maksas atvieglojums 100% apmērā uz viena mēneša abonementa biļetēm pasažieriem, kuri no šī gada 25.septembra līdz 31.decembrim būs deklarējuši dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā.

Rīdzinieki no nākamā gada sabiedriskajā transportā varēs brauks uz pusi lētāk nekā pilsētas viesi. Foto no www.kasjauns.lv arhīva materiāliem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīdzinieki no nākamā gada sabiedriskajā transportā varēs brauks uz pusi lētāk nekā pilsētas viesi. Foto no www.kasjauns.lv arhīva materiāliem.

 

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas domē, izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā paredz no nākamā gada uz pusi samazināt biļešu cenas Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarētajiem iedzīvotājiem.

 

Noteikumu izmaiņas paredz arī braukšanas maksas atvieglojumus 80% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas studentiem, daudzbērnu vecākiem, pedagogiem u.c., kuriem šobrīd braukšanas maksas atvieglojums ir 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas.

 

Jau vēstīts, ka no nākamā gada pašvaldība ieviesīs sistēmu, kas ļaus rīdziniekiem pilsētas sabiedriskajā transportā braukt lētāk. Viens brauciens Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" autobusos, trolejbusos vai tramvajos rīdziniekiem izmaksās 60 eirocentus.

Reklāma
Reklāma

 

Pasažieri, kas nav deklarēti galvaspilsētā, pirks biļetes par pašizmaksu 1,20 eiro apmērā par vienu braucienu. Šādu sabiedriskā transporta biļešu cenas pamattarifu šodien konceptuāli apstiprināja Rīgas domes Pasažieru komercpāravdājumu licencēšanas komisija.

Rīgas iedzīvotāja identifikācijai tiks izmantots personalizētais e-talons, kas pildīs arī elektroniskās Rīdzinieka kartes funkcijas.

 

Grozījumi tika veikti Rīgas domes 2010.gada 24.augusta saistošajos noteikumos Nr.89 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā."