Nākamnedēļ vietām Latvijā sola pat līdz +15 grādiem

Septembra pēdējā dekāde bija vēsa, arī oktobra pirmajās dienās Latvijā saglabājas auksts laiks, tomēr cerības par īstu atvasaru ir nākamnedēļ. Kā liecina jaunākās sinoptiķu prognozes, nākamnedēļ vietām Latvijā pat varētu būt +15 grādu silts.

Jau iepriekš solītā atvasara atgriezīsies vien nākamnedēļ.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Jau iepriekš solītā atvasara atgriezīsies vien nākamnedēļ.

 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes par gaidāmajiem laika apstākļiem vēstī, ka turpmākajā periodā nekļūs vēsāks, gluži pretēji - ja vēl tuvākajās trīs naktīs, debesīm skaidrojoties, valsts austrumu rajonos gaidāms sals līdz 0...-3 grādiem, tad jau naktī uz svētdienu sals Latvijā nav gaidāms, arī jaunnedēļ termometra stabiņš zem 0 grādu atzīmes naktīs vairs nenoslīdēs, bet dienas laikā teritorijas lielākajā daļā pakāpsies virs +10 grādu atzīmes.

Atsevišķās dienās, mākoņiem izklīstot un uzspīdot saulei, vietām sasniegs pat +15 grādu atzīmi - to noteikti varēs nosaukt par atvasaru, tik optimistiski ir sinoptiķi.

Reklāma
Reklāma

Arī nokrišņu šajā periodā būs maz, vietām nedaudz līs svētdien, arī nākamās nedēļas sākumā un vidū atsevišķus reģionus skars neliels lietus.

Kā liecina ilgāka termiņa prognozes, kas sniedzas gandrīz līdz oktobra beigām, līdzīgi vēss laiks Latvijā atgriezīsies mēneša trešajā dekādē.