Policija noliedz informāciju par pedofilu bandas klejojumiem pa Latviju

Pēdējās dienās dažādos sociālajos tīklos parādījušies brīdinājumi, ka Latvijas teritorijā uzdarbojoties pedofilu banda. Policija šādu informāciju noliedz, aicinot neradīt paniku. Tāpat policija norāda - ja vien daļiņa no šīm ziņām atbilstu patiesībai, par to ar mediju starpniecību tiku informēta visa sabiedrība.

Šādas iespējamo pedofilu fotogrāfijas tiek izplatītas sociālajos tīklos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādas iespējamo pedofilu fotogrāfijas tiek izplatītas sociālajos tīklos.

 

Šādu brīdinājumu var atrast vienā no populārākajiem sociālajiem tīkliem: "Vakar  pa Kandavu braukāja, iespējams, pedofils vai nenormālais un uzmācās meitenēm, arī manai sievai, ar Ford Focus pelēkā sudraba krasā, aptuveni 1.7 m garš, kalsns, īsiem matiem, ūsām, iegrimušiem vaigiem, krievvalodīgais, ap 45-50 gadus vecs. Nav izslēgts, ka turpinās braukāt. Uzmanies, iesaki un pabrīdini citus, lai šādu slimu cilvēku dēļ kāds neciestu!!!".

 

Valsts policijas Rīgas reģiona policijas pārvalde, reaģējot uz šāda veida informāciju, izplatījusi paziņojumu, aicinot "neuzķerties" uz sociālajos tīklos izplatītajiem paziņojumiem par pedofilu bandu.

 

Šobrīd Valsts policijā neesot informācijas par pedofilu bandu, kas uzdarbojas Latvijas teritorijā, taču, pārbaudot sociālajos tīklos izplatītos attēlus, policija noskaidrojusi, ka informācija par šo tā saucamo bandu internetā klejo jau vismaz gadu. Iepriekš šie attēli ir izplatīti citu valstu medijos, taču arī iepriekš informācija nav apstiprinājusies.

 

Reklāma
Reklāma

Tādēļ policija varot droši teikt, ka šobrīd uztraukuma nav pamata, taču tajā pašā laikā atgādina, ka, ja kāda iedzīvotāja rīcībā nonāk informācija par iespējamiem draudiem, par to noteikti ir jāziņo tuvākajā policijas iecirknī.

 

Gadījumos, kad policijai ir nepieciešama iedzīvotāju palīdzība iespējamo noziedznieku identificēšanā vai atrašanās vietas noskaidrošanā, kā arī, kad pastāv draudi sabiedrībai, policija vienmēr šo informāciju izplata gan masu saziņas līdzekļos, gan publicē Valsts policijas mājaslapā. Tāpat policija aktīvi izmantojot sociālos tīklus, ievietojot informāciju par meklējamām personām mūsu oficiālajos sociālo tīklu kontos.

 

Policija aicina ikvienu sociālo tīklu lietotāju pirms šāda veida informācijas pārpublicēšanas veltīt pāris minūtes laika, lai pārbaudītu šādas informācijas autentiskumu.