Kāds laiks gaidāms pēdējā skolas brīvlaika nedēļā?

Vēl tikai šī nedēļa, un visi skolēni varēs posties jaunam mācību gadam. Kā novēroja mammamuntetiem.lv, dažviet lauku ļaudis jau arī sākuši kartupeļu ražas novākšanu. Lūkojām laika prognozēs - cik pilnvērtīgi šonedēļ vēl varēsim baudīt vasaru. Izskatās cerīgi... 

Vēl var iespēt izbaudīt skolas brīvlaiku, piemēram, pasportojot brīvā dabā.

FOTO: Agnis Šmits

Vēl var iespēt izbaudīt skolas brīvlaiku, piemēram, pasportojot brīvā dabā.

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra izstrādātā laika prognoze šai nedēļai, laika apstākļus Latvijā ietekmēs plašs anticiklons, līdz ar to gaidāms pārsvarā saulains un sauss laiks. Vējš būs lēns.

 

Naktī, debesīm skaidrojoties un vējam pierimstot, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5...+10°. Atsevišķos rajonos naktī un no rīta uz augsnes iespējamas salnas līdz 0...-1°. Piekrastes rajonos būs nedaudz siltāks laiks, tur temperatūra pieturēsies +10...+14° robežās. Dienā gaiss iesils līdz +17...+22°.

 

Reklāma
Reklāma

Nedēļās nogalē laiks sāks mainīties. Pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē. Latvijā ieplūdīs siltākā gaisa masa. Nakts stundās gaisa temperatūra gaidāma salīdzinoši augstāka, līdz +11...+16°,  bet dienā, mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra pieturēsies līdzīgi kā līdz šim. No rietumiem pietuvosies mākoņu un nokrišņu zona, kas būs saistīta ar dziļu ciklonu virs Skandināvijas.

 

Svētdien rietumu rajonos gaidāms neliels lietus, kas pakāpeniski pastiprināsies un izplatīsies uz pārējo Latvijas teritoriju.