"SPODRĪBA" produkciju iecerēts eksportēt arī uz Rietumeiropas valstīm

Ar "ECO SEAL FOR NATURE" produktu līniju AS "SDPODRĪBA" ir saņēmusi "Vides balvu" par ieguldījumu videi draudzīgu risinājumu ieviešanā, kas sabiedrībā veicina "zaļo" domāšanu un ekoloģisku produktu patēriņu. Patlaban uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Krieviju, Baltkrieviju, Lietuvu un Igauniju, taču plānots uzsākt "ECO SEAL FOR NATURE" produkcijas eksportēšanu uz Skandināvijas valstīm, Īslandi un Dāniju. 

Spodrības produkciju iecerēts tirgot arī prasīgajiem skandināviem.

FOTO: Marika Eglīte

"Spodrības" produkciju iecerēts tirgot arī prasīgajiem skandināviem.

 

"SPODRĪBA" direktore Baiba Megre - Ansviesule informē, ka tuvāko piecu gadu laikā uzņēmums plāno kļūt par vienu no desmit kvalitatīvākajiem un videi draudzīgākajiem mājas tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu ražotājiem Eiropā. Šīs pozīcijas uzņēmums plāno iegūt, patstāvīgi pilnveidojot un attīstot ekoloģisku produktu līniju. 

 

Uzņēmums ir uzkrājis vairāk nekā 90 gadu pieredzi un ir viens no tiem ražotājiem Latvijā, kas ir izturējis pārmaiņu laikus, saglabājot uzņēmuma darbību un veiksmīgi turpinot attīstības un izaugsmes procesu. "Mēs esam uzņēmums, kas aug un attīstās sekojot līdzi šodienas patērētāju vajadzībām un mainīgajām vēlmēm. Mēs strādājam pēc kvalitātes un vides pārvaldības standartiem, kā arī sekojam novitātēm Eiropā un pasaulē, attīstām produktu formulas un ieviešam tirgū jaunus produktus. Identificējot pasaules tendences par "zaļo domāšanu", attīstījām šo ideju arī uzņēmuma iekšienē. Radās arvien lielāka pārliecība, ka "Spodrībai" jāsper pirmais solis un pirmajiem Baltijā jārod iespēja pircējiem piedāvāt ekoloģisku mazgāšanas un tīrīšanas produktu līniju. Līdz ar to pagājušā gada septembrī mēs nācām klajā ar jauno ekoloģisko mājās tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu līniju "ECO SEAL FOR NATURE".

 

Šo produktu līniju esam radījuši, lai saudzētu.. Lai produkti būtu atpazīstami visā Eiropas Savienībā (ES), tika nolemts to izstrādē vadīties pēc ES oficiālā ekomarķējuma "Ekopuķīte" izvirzītajiem kritērijiem. Tie apliecina preču atbilstību augstākajiem vides standartiem. Produkti ir videi draudzīgi visā to dzīves cikla laikā - no ražošanas līdz nonākšanai atkritumos," stāsta B.Megre -Anviesule.

 

Reklāma
Reklāma

Šā gada martā "Eco Seal For Nature" produktu līnijas trauku mazgāšanas līdzekļi saņēma ES oficiālo sertifikātu. Šogad tiks pakāpeniski sertificēti arī pārējie līnijas produkti. 


"Iegūstot ES atzītus eko sertifikātus, mēs varam uzsākt produkcijas eksportu uz Skandināvijas valstīm, kur patērētājs ir ļoti prasīgs un izvēlas lietot tikai videi un veselībai saudzīgus mājas tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļus. Ar reklāmas vai mārketinga aktivitātēm Skandināvijas pircēju izvēli nevar ietekmēt. Viņi savu izvēli izdara par labu sertificētiem un kvalitatīviem produktiem. Iegūstot Skandināvijas pircēju uzticību mūsu "ECO SEAL FOR NATURE" produkcijai, nākotnē varēsim plānot produkcijas eksportu arī uz Rietumeiropas valstīm. Pagaidām Rietumeiropas valstīs valda stereotips, ka Austrumeiropas produkcija ir lēta un nekvalitatīva, līdz ar to ir būtiski iegūt citu valstu pircēju atzinību par mūsu ražoto produkciju," skaidro B.Megre - Ansviesule. 

 

Kopš "SPODRĪBĀ" darbu sācis tās īpašnieks Fridriks Ingi Fridriksons, uzņēmējs no Īslandes, izvirzīti drosmīgi attīstības mērķi. Austrumeiropas valstīs Latvijas produktu kvalitāte ir atzīta un augstu vērtēta jau no Padomju Savienības gadiem. Rietumeiropas valstu tirgus šobrīd vēl ir jauns izaicinājums.