Šajās dienās liels karstums un lietusgāzes. Esiet piesardzīgi!

Šajā nedēļas nogalē gaidāms liels karstums - līdz pat +30 grādiem, taču prognozē arī pērkonu un lietusgāzes.

Brīvdienās jādodas uz pludmali, taču neaizmirsti par aizsargkrēmu lietošanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brīvdienās jādodas uz pludmali, taču neaizmirsti par aizsargkrēmu lietošanu.

 

Līdz ar maija pirmajām dienām Latvijā pakāpeniski nostiprinājās silts laiks. Mēneša pirmajā pusē vidējā gaisa temperatūra bija 2,7 grādus virs normas. Prognozes liecina, ka vasarīgie laika apstākļi maija otrajā pusē vēl vairāk pieņemsies spēkā - gaidāms gan karstums, gan arī pērkona lietusgāzes.


Jau tuvākajās dienās no dienvidaustrumiem Latvijā ieplūdīs karstas gaisa masas, tādēļ laikā no 17. līdz 19. maijam teritorijas lielākajā daļā valdīs karstums +27...+30 grādi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

 

Reklāma
Reklāma

Arī nākamās nedēļas sākumā vēl vietām gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25...+27 grādiem, turpmākajās dienās nedēļas vidū karstums no Latvijas gan atkāpsies, tomēr dienas laikā vēl aizvien gaiss iesils līdz vismaz līdz +18...+23 grādiem. Visās šajās dienās valdošie būs austrumu puses vēji, tādēļ Kurzemē līča piekrastē karstums būs maz sajūtams, jo līcī ūdens vēl nav tik ļoti iesilis.

 

Turklāt karstās gaisa masas būs arī mitras un nestabilas, tādēļ gan nakts, gan arī dienas laikā veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nesīs lietusgāzes, kuras var pavadīt gan krusa, gan arī spēcīgas vēja brāzmas.