Šovasar ieviesīs stingrākus ierobežojumus ķīmisko vielu sastāvam rotaļlietās

Šā gada 7.maijā notiks tiešraides seminārs interneta vidē jeb vebinārs par jaunajām prasībām attiecībā uz ķīmisko vielu sastāvu rotaļļietās, kas noteiktas Eiropas Parlamenta apstiprinātajā Rotaļlietu drošuma direktīvā, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Noteiks stingrākas prasības, kādas ķīmiskās vielas varēs saturēt rotaļlietas. Foto iesūtīja Sergejs Boičenko.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Noteiks stingrākas prasības, kādas ķīmiskās vielas varēs saturēt rotaļlietas. Foto iesūtīja Sergejs Boičenko.

Šī gada 7.maijā laikā no plkst.17 - 18 ikviens komersants tiek aicināts piedalīties vebinārā. Lai tajā piedalītos, ir nepieciešams tikai dators un interneta pieeja tam.

2013. gada 20.jūlijā stāsies spēkā vairākas jaunas ķīmiskās prasības rotaļlietām. Tās ietvers stingrus ierobežojumus kancerogēnu, mutagēnu un reproduktīvajai sistēmai toksisku (CMR) vielu, smago metālu, nitrozamīnu un smaržvielu sastāvam rotaļlietās.

 

Vebinārā TIE (Toys Industries of Europe) vecākais tehnisko jautājumu konsultants Dominique Billeret skaidros jaunos noteikumus un atbildēs uz dalībnieku jautājumiem.

Reklāma
Reklāma

 

Informāciju par vebināru un pieteikšanos tam var iegūt PTAC mājas lapā. Seminārā aicināti piedalīties visi interesenti - rotaļlietu ražotāji, importētāji, izplatītāji utt.