Brīdinājums par neatļautu ārstniecību Dobelē!

Veselības inspekcija (VI) brīdina iedzīvotājus par neatļautu ārstniecību Dobelē. Šajā Zemgales pilsētā savu darbību ir atsācis un ar laikrakstu starpniecību veselības aprūpes pakalpojumus piedāvā Guntis Ezergailis, kuram inspekcija jau 2011.gadā uzdeva pārtraukt neatļautu ārstniecību.

Brīdina par ārsta, kuram atņemts sertifikāts, uzdarbošanos Dobelē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brīdina par ārsta, kuram atņemts sertifikāts, uzdarbošanos Dobelē.

 

 

Pirms 2 gadiem ārstam G.Ezergailim tika uzdots pārtraukt ārstniecību, kad lietu materiāli par G.Ezergaiļa veikto neatļauto ārstniecību visas Latvijas teritorijā tika iesniegti tiesībsargājošām institūcijām, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja VI.

 

VI atkārtoti aicina ikvienu iedzīvotāju atbildīgi izvēlēties ārstniecības personu un vietu, kur saņemt veselības aprūpes pakalpojumus. 

 

Reklāma
Reklāma

Inspekcija norāda - G.Ezergailim nav tiesības patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību kādā no specialitātēm, jo viņam nav ārsta sertifikāta, kura nepieciešamība ir noteikta saskaņā ar Ārstniecības likuma prasībām.

 

Risku pacientu veselībai rada arī nepiemērotās telpas, t.i., viesnīcas vai publisku ēku telpas, kurās tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi. VI atgādina, ka veselības aprūpes pakalpojumus atļauts sniegt ārstniecības iestādē, kas atbilst obligātām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām.

 

Inspekcija aicina ikvienu iedzīvotāju sniegt informāciju par nesertificētā ārsta G.Ezergaiļa darbībām tiesībsargājošajām iestādēm vai VI, lai būtu iespējams veikt konkrētu gadījumu pārbaudes un apturēt ārsta darbību.