No šodienas tiek izsniegtas jauna dizaina dzimšanas, laulības, miršanas apliecības

 

Ņemot vērā iedzīvotāju izteiktos viedokļus par līdzšinējo dzimšanas, laulības un miršanas apliecību vizuālo izskatu, Tieslietu ministrija (TM) ir izstrādājusi šīm apliecībām jaunu dizainu. No šodienas, 11.marta, visas dzimtsarakstu nodaļas un Latvijas vēstniecības ārvalstīs izsniedz jauna dizaina dzimšanas, laulības un miršanas apliecības. 

Šādas turpmāk izskatīsies dzimšanas apliecības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādas turpmāk izskatīsies dzimšanas apliecības.

 

 

 

Reklāma
Reklāma

TM sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Vasiļjeva portālam mammamuntetiem.lv pastāstija, ka jaunās veidlapas ir A4 formāta ar krāsainu pamatni un dekoratīvu rāmīti - zaļā krāsā dzimšanas apliecībai, sarkanā krāsā laulības apliecībai, melnā krāsā miršanas apliecībai - centrā izvietots Latvijas valsts ģerbonis. Veidlapas fons ir gaišā krāsā, papildus centrā ir izvietots valsts ģerbonis.

 

Iedzīvotāji varēs apmainīt apliecības, ko saņēma no šā gada 1.janvāra, jebkurā dzimtsarakstu nodaļā bez maksas, uzrādot iepriekš izsniegto apliecību. Ja iepriekš izsniegto apliecību iesniegt nevarēs, tad persona varēs pieprasīt un saņemt apliecību atkārtoti, samaksājot par to valsts nodevu 1 latu.