Bērnu slimnīca piedāvā scintigrāfijas izmeklējumus arī pieaugušajiem

 

No šā gada februāra Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, turpinot paplašināt pakalpojumu klāstu, Rīgš, Vienības gatvē 45 piedāvā veikt ambulatorus scintigrāfijas izmeklējumus arī pieaugušajiem, kas līdz šim tika veikti tikai bērniem. Scintigrāfijas izmeklējums ir vienīgā metode, ar kuras palīdzību tiek novērtēta orgāna vai orgānu sistēmas funkcija. 

FOTO: Marika Eglīte

 

Kā portālam mammamuntetiem.lv skaidroja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece, šī metode ir viena no diagnostiskās radioloģijas izmeklēšanas metodēm, kas nav bīstamāka kā, piemēram, rentgenuzņēmuma veikšana vai datortomogrāfija. Tā ļauj izvērtēt attiecīgo orgānu funkciju un tās rādītājus. Diagnostiskā procedūra tiek veikta ar radioaktīvu vielu klātbūtni, kombinējot tās ar olbaltumvielām (radiofarmpreparātiem), kas nodrošina radioaktīvās vielas nonākšanu vēlamajā orgānā vai orgānu sistēmā caur asinsriti. Izmeklējumam nepieciešamās radioaktivitātes deva tiek aprēķināta ļoti precīzi, katram pacientam individuāli, līdz ar to nepieļaujot nepamatota apstarojuma saņemšanu.

 

Reklāma
Reklāma

Bērnu slimnīca patlaban veic scintigrāfijas izmeklējumus gan pieaugušajiem, gan bērniem jebkurā vecumā. Pacientiem līdz 18 gadu vecumam šo pakalpojumu apmaksā valsts, bet cilvēkiem pēc 18 gadu vecuma jāveic pacientu iemaksa 3 latu apmērā.

 

Scintigrāfiskie izmeklējumi slimnīcā tiek veikti pēc iepriekšēja pieraksta ar ģimenes ārsta nosūtījumu. Lai pierakstītos, nepieciešams vērsties daudzfunkcionālā korpusa reģistratūrā vai zvanīt pa tālruni 67064939 darba dienās no plkst.9 līdz 17.