4 populārākās procedūras matu atjaunošanai

Cilvēkiem, kuriem uz galvas ir bagātīga matu rota, būs grūti saprast tos, kuriem mati kļūst plānāki, izkrīt pavisam vai uz galvas ādas veidojas kādas ēdes. Taču mūsdienu medicīna un kosmetoloģija ir gājušas ļoti tālu. Ar dažādām procedūrām speciālisti sola izdarīt brīnumus.

Foto autors:Aigars Hibneris. Modelei nav saistības ar raksta tematiku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autors:Aigars Hibneris. Modelei nav saistības ar raksta tematiku.

Ja vien cilvēkam ir gribasspēks un pacietība, 99,9% gadījumu var saglabāt matus, kas sākuši izkrist un var ataudzēt 30-50% no jau izkritušajiem. Par visbiežāk pielietotajām procedūrām matu atjaunošanas procesā portālam mammamuntetiem.lv stāsta matu daktere – triholoģe Inga Zemīte.

 

Lāzers pret matu izkrišanu

Viena no visbiežāk pielietotajām metodēm ir lāzerterapija, kad ar infrasarkano biostimulējošo lāzeru tiek apstrādāta galvas āda, tādejādi veicinot asinsriti, dažādu vielu uzsūkšanos un stimulējot dermālās papilas šūnas, kā rezultātā matiņš nostiprinās, aug ātrāk un resnāks. Parasti nozīmē intensīvas matu izkrišanas gadījumā, jo jau pēc aptuveni 6.procedūras matu izkrišana pāriet.

 

Galvas masāža ar ājurvēdiskajām eļļām

Masāža uzlabo asinsriti un ādas elasticitāti, bet eļļas iedarbojas labvēlīgi, lai mati augtu biezāki.

 

Reklāma
Reklāma

Mezoprocedūras

Galvas matainajā daļā ar speciālām adatiņām ievada dažādus zāļu kokteiļus, paredzētus kādas konkrētas problēmas risināšanai. Medikamenti var būt visdažādākie, un tos pielāgo atkarībā no pacienta pamatproblēmas.

 

Plazmas ievadīšana ādā

Šī ir pagaidām vismodernākā procedūra, un to slavē gan speciālisti, gan pacienti. To atpazīst pēc burtu kombinācijas PRP. Skaidrojot citā valodā, tā ir estētiska procedūra, kurā izmanto pacienta asins dziedējošo spēju, lai bioloģiski stimulētu ādas šūnas. Tā ir trombocītiem bagāta plazma (PRP) jeb augsta trombocītu koncentrācija nelielā daudzumā autologās plazmas, kas iegūta no pacienta asinīm. Ar specifiskiem medikamentiem no plazmas tiek atdalīti – augšanas faktori - PRGF (platelet-rich growth factor)  kuriem piemīt izcilas augšanas spēju un reģenerāciju stimulējošas īpašības. Speciāliste skaidro, ka asinis no pacienta tiek paņemtas īpašās mēģenēs un tad tiek sagatavotas - centrifugētas separatorā 5-10 minūtes. Patentēta želeja mēģenēs atdala plazmu no sarkanajiem asinsķermenīšiem. Atkarībā no indikācijām to var lietot kā pildījumu vai klasiskajai mezoterapijai, intradermālās injekcijas apjoma korekcijām un ādas šūnu bio stimulācijai un kā šūnu masku.