"Veselības centrs 4" rīko labdarības pasākumu "Paņem mani pie rokas!"

25. septembrī no plkst. 11:00 līdz 15:00 „Veselības centrs 4” (VC4) sadarbībā ar bioloģisko saimniecību „Valmoniras”, Ķekavas novada pašvaldību, Carnikavas speciālo internātpamatskolu un Palīdzēsim.lv. rīko labdarības pasākumu „Paņem mani pie rokas!”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī pasākuma mērķis ir veicināt kopēju pozitīvu attieksmi vienam pret otru, saskarsmi starp dabu, dzīvniekiem un cilvēkiem, kā arī palīdzēt integrēties cilvēkiem no sabiedrībā mazāk aizsargātām sociālām grupām. Par norises vietu izvēlēta bioloģiskā saimniecība „Valmoniras”, kur sakārtotā vidē valda rimta, nesteidzīga atmosfēra, kur cilvēki un dzīvnieki dzīvo harmonijā, tādējādi sekmējot ģimeniskās vērtības un savstarpējo attiecību nozīmību.


Ilgvars Bite, biedrības "Tici sev" priekšsēdētājs un bioloģiskās saimniecības „Valmoniras” saimnieks: „Man rūp visas sociāli neaizsargātās grupas, taču īpaši vēlos celt godā mūsu vecākā gadagājuma cilvēkus Latvijā, jo šis gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par senjoru gadu. Tāpēc priecājos par iespēju sadarboties ar „Veselības centru 4”, kur par senioriem arī tiek gādāts, viņiem nodrošinot fiziskās aktivitātes jau 10 gadus. Vēlos uzsvērt, ka cilvēki šobrīd ir attālinājušies no dabas un veselīga dzīvesveida, un tādēļ nejūtas harmonijā ar sevi. Tāpēc vēlamies ar savām aktivitātēm motivēt cilvēkus mainīt savu dzīvesveidu un būt atbildīgiem pret savu veselību un līdzcilvēkiem.”


Vaira Kaziniece, VC4 “ Rehabilitācijas nodaļas ” un „Bērnu veselības centra” vadītāja: „Šis pasākums ir veltīts sociāli neaizsargātām grupām – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bērniem, par kuriem vajadzētu rūpēties un veciem cilvēkiem, par kuriem ir mūsu pienākums rūpēties. Ja Tu esi lielāks, stiprāks un Tev ir paveicies būt arī veselam, Tu vari parūpēties par vājāku. Manuprāt, visām paaudzēm jāaug kopā, veidojot ģimenisko saikni, jo mēs viens otram esam vajadzīgi!”

Reklāma
Reklāma


Pasākuma programma:
Cilvēka veselībai un laimei nepieciešamas trīs lietas – veselīgs uzturs, fiziskās aktivitātes un emocionāla labsajūta, tāpēc dienas gaitā paredzētas dažādas fiziskās aktivitātes harmoniskā un ekoloģiski tīrā vidē – bērniem līšana pa tuneli, rāpšanās, balansēšana, šūpošanās un tikšanās ar lauku sētas mīluļiem, kā arī vērtīgas lekcijas.
   • „Attīstoša Montesori nodarbība bērniem brīvā dabā – Lauku sēta”. Vada Kristīne Riemere, Montesori pedagogs, VC4 „Bērnu veselības centrs”;
   • „Veselīgs uzturs bērniem un pieaugušajiem”- Guna Rijkure, uztura zinātniece, Veselības centrs 4;
    • „Kustību prieks un fiziskās aktivitātes pēc 60” – Ieva Ozola, fizioterapeite, Klubs 4;
    • „Kā veidot harmoniskas attiecības starp paaudzēm” – Gunta Andžāne, ārste –psihoterapeite, VC4 Bērnu veselības centrs;
    • „Praktiskā pieredze sociālās aprūpes centrā” – Pašvaldības aģentūra “ Ķekavas sociālās aprūpes centrs”
     
Informāciju sagatavoja: Ilze Apine, „Veselības centra 4” sabiedrisko attiecību speciāliste
Papildu informācija: Vaira Kaziniece, VC4 „Klubs 4” un „Bērnu veselības centra” vadītāja, tālr. 28600808