Lūdzu, palīdzi bojāgājušā BMX braucēja Griķa mazajam brālim. VIDEO

Četrgadīgajam Albertam Griķim, 30. jūnijā „Gheto Games” laikā bojāgājušā BMX riteņbraucēja Artūra mazajam brālim, nepieciešama palīdzība, lai viņš varētu nostāties uz kājām. Tiek lūgti ziedojumi!

Mazulis tika nopietni traumēts dzemdību laikā. Lai arī bērniņa dzīvību izdevās glābt, sekas izrādījās ļoti smagas. Albertam ir bērnu cerebrālā trieka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazulis tika nopietni traumēts dzemdību laikā. Lai arī bērniņa dzīvību izdevās glābt, sekas izrādījās ļoti smagas. Albertam ir bērnu cerebrālā trieka.


Pēdējā laikā Griķu ģimeni vājā viena nelaime pēc otras. Mazajam Albertam kopā ar vecākiem pašlaik ir jādzīvo pārvietojamā vagoniņā, jo pirms gada nodega viņu ģimenes māja.

Albertam Griķim ir tikai četri gadiņi. Mazulis tika nopietni traumēts dzemdību laikā. Lai arī bērniņa dzīvību izdevās glābt, sekas izrādījās ļoti smagas. Albertam ir bērnu cerebrālā trieka. Vienīgais veids, kā palīdzēt mazulim nostāties uz savām kājiņām, ir ārstēšanās kurss klīnikā Slovākijā, kur tiek izmantota kosmiskās medicīnas tehnoloģija. Vecāki dara visu iespējamo mazuļa labā, taču ne velti saka, ka nelaime nenāk viena.

Ekstremālo sporta veidu festivālā Ventspilī gāja bojā ģimenes vecākais dēls, 17 gadus vecais Artūrs Griķis – viens no labākajiem BMX riteņbraucējiem Latvijā. Un jaunākais brālītis Alberts var uz mūžu palikt invalīda ratiņos.

Pirms gada Griķu ģimenei nodega māja, un tagad viņi ir spiesti dzīvot treilerī. Šovasar starptautiskā ekstremālo sporta veidu festivālā Ventspilī gāja bojā ģimenes vecākais dēls, 17 gadus vecais Artūrs Griķis – viens no labākajiem BMX riteņbraucējiem Latvijā. Un jaunākais brālītis Alberts var uz mūžu palikt invalīda ratiņos, ja steidzami neizies rehabilitācijas kursu Slovākijā.

Taču viss sākās ļoti labi. Kad Albertiņš pieteicās saviem vecākiem, ārsti sveica jauno māmiņu, stāstot, ka viņai noteikti piedzims spēkavīrs. Alberta vecākiem tobrīd jau bija divi braši un veseli puikas, un arī nekādu iedzimto slimību vecākiem nebija. Mamma Eva ar tēti Aivaru priecīgi gaidīja trešā dēliņa dzimšanu.

Zinot, ka mazulis piedzims lielāks nekā vidējais jaundzimušais, ārsti tomēr nolēma neveikt ķeizargriezienu, tāpēc Eva dzemdēja pati. Dzemdības bija ilgas, sāpīgas un smagas. Tikai kad kļuva skaidrs, ka dzemdības ir pārāk ievilkušās un bērniņš pats nevarēs nākt pasaulē, bija veikts ķeizargrieziens, taču, par nelaimi, ar lielu nokavēšanos.

Alberts piedzima 5840 gramus smags un 61 centimetru garš. Ja dzemdības būtu noritējušas normāli, tad Evai piedzimtu stiprs puisēns ar lielisku veselību kā vecākie brāļi. Taču smago dzemdību dēļ bērnam konstatēta būtiska galvaskausa deformācija un skābekļa bads. Tā vietā, lai brauktu mājās svinēt trešā dēla piedzimšanu, sākās cīņa par mazuļa dzīvību un veselību. Mazajam Albertam diagnosticēja bērnu cerebrālo trieku un spastisko tetraparēzi.

Kopš pirmajām zēna dzīves dienām vecāki centās darīt visu iespējamo, lai izārstētu savu dēliņu. Viņi apmeklēja visas galvenās Latvijas slimnīcas: Bērnu klīniskās universitātes un Gaiļezera slimnīcu, kā arī lielākos rehabilitācijas centrus: Vaivaros, Jaunķemeros un Līgatnē. Viņi pētīja visu pieejamo informāciju par bērniņu rehabilitāciju ar līdzīgām diagnozēm, pielietoja tibetiešu medicīnas metodes un apmeklēja osteopātus.

Taču visas pastāvīgās nodarbības (peldēšana, fizioterapeita nodarbības, mikrologopēds, tibetiešu masāža) trīs gadu laikā nav devuši tik efektīvus rezultātus kā 28 dienas ilgais ārstēšanās kurss rehabilitācijas centrā „Adeli” Slovākijā, ko Alberts izgāja šī gada februārī.

Mazulim ir ļoti nepieciešams atkārtot 28 dienu ārstēšanas kurss Slovākijā. Šāds ārstēšanās kurss maksā 5566,22 latus.

Reklāma
Reklāma

Pēc šī kursa zēna veselība būtiski uzlabojās un viņš pat spēja nostāvēt uz savām kājām. Palīdzēja ne tikai 6 - 8 procedūras dienā, kuras mazulim tika veiktas klīnikā, bet arī šādu slimo bērniņu ārstēšanas inovācija – tā saucamais „kosmonauta kostīms”. Tā ir īpaša ierīce, kas ļauj nekustīgiem mazuļiem piecelties kājās vertikāli. Šīm nodarbībām bija brīnumains efekts – pēc tām Alberts iemācījās stāvēt!

Tagad ir jānostiprina iegūtais rezultāts un nedrīkst ļaut attīstībai apstāties. Mazulim ir ļoti nepieciešams atkārtot 28 dienu ārstēšanas kurss Slovākijā. Šāds ārstēšanās kurss maksā 5566,22 latus.

Diemžēl vecākiem šādu līdzekļu nav, jo visi ienākumi tiek tērēti ikdienas ārstēšanai. Ģimene vēršas pie visiem cilvēkiem ar labu sirdi. Palīdziet Albertam, sniedziet viņam iespēju sākt staigāt! Tik jaunā vecumā viņam vēl var palīdzēt.

Piezvanot pa tālruni 90006782 (maksa par zvanu Ls 1), jūs ziedosiet Ls 0,88 Alberta ārstēšanās kursam. Jūs varat ziedot arī uz kādu no zemāk piedāvātajiem kontiem, maksājuma mērķī norādot „Veselības fonds: Alberts Griķis”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība „Sociāli nozīmīgu projektu centrs „Varonis””
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

* SWEDBANKA - Swift : HABALV22
LV56 HABA 0551 0256 3242 3

* NORDEA - Swift : NDEALV2x
LV50 NDEA 0000 0832 0470 0

* DNB NORD - Swift : RIKOLV2X
LV79 RIKO 0002 0132 1147 0

* CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94 PARX 0013 4195 7000 1

paypal: paypal@varonis.lv

Mazajam Albertam nepieciešama palīdzība
http://www.youtube.com/watch?v=gBaHEAykXGE
 

Avots: www.kasjauns.lv