AS Spodrība sāk ražot ekoloģiskus tīrīšanas līdzekļus

AS „SPODRĪBA” ir lielākais un senākais tīrīšanas un kosmētikas līdzekļu ražotājs Latvijā, un liels ir prieks, uzzinot, ka „Spodrība” ir sākusi ražot ekoloģiskus tīrīšanas līdzekļus. Mēs, mammamuntetiem.lv, braucām ciemos lūkot, kā tas notiek.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizbraukuši uz Dobeli, kur atrodas ražotne, bijām patiesi pārsteigti - AS „SPODRĪBA” jaunā produktu līnija ECO SEAL FOR NATURE aptver 9 ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus: ECO veļai universāls, ECO veļai krāsainai, ECO veļai melnai, ECO balzams traukiem, ECO universāls, ECO vannas istabai, ECO grīdai, ECO WC un ECO krēmziepes.

 


Interesanti, ka jaunās produkcijas pildīšana iepakojumos prasa daudz roku darba – pat etiķetes uz katras pudeles tiek salīmētas ar rokām!

 


Uzņēmums uzkrājis vairāk kā 90 gadu pieredzi un, sekojot novitātēm izejvielu tirgū, jau kopš 2000.gada uzņēmums savu produktu ražošanā un jaunu formulu izstrādē izvēlas videi draudzīgas izejvielas.
AS „Spodrība” vadība teic, ka produkti pēc to kvalitātes un cenas ir konkurētspējīgi ar tirgus līderiem.

 

Reklāma
Reklāma


Attīstot zaļo domāšanu uzņēmuma iekšienē, radās arvien lielāka pārliecība, ka AS „Spodrība” jāsper pirmais solis un pirmajiem Baltijā jārod iespēja pircējiem piedāvāt ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas
produktus. Lai produkti būtu atpazīstami visā Eiropas Savienībā (ES), tika pieņemts lēmums to izstrādē vadīties pēc ES oficiālā ekomarķējuma „Ecoflower” izvirzītajiem ekoloģiskajiem kritērijiem. Tie apliecina preču atbilstību augstākajiem vides standartiem, tas ir, produkti ir videi draudzīgi visā to dzīves cikla laikā - no ražošanas līdz nonākšanai atkritumos.

 


 

Jaunie ECO SEAL FOR NATURE produkti nesatur fosfātus, krāsvielas, alergēnus un citas kaitīgas piedevas, to mazgājošās vielas bioloģiski sadalās. Jaunie mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļi ir koncentrēti un augsti efektīvi, kas samazina to lietošanas izmaksas un ietekmi uz vidi. Produktu formulas ir izveidotas, lai praktiski izslēgtu iespējamo
alerģiju risku; to atzinīgi novērtējusi Latvijas Astmas un alerģijas biedrība.

Nonākot dabā, visi ECO SEAL FOR NATURE produkti bioloģiski sadalās, turklāt tie nesatur fosfātus u.c. videi nelabvēlīgas vielas. AS „Spodrība” pieņēmuši lēmumu ziedot no katra pārdotā ECO SEAL FOR NATURE produkta vienu santīmu tīrākai Baltijas jūrai.

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja