Piena spēks – dzīvības enerģijas un vitalitātes avots

Ikdienā tu rūpējies par savu veselību un tāpēc pievērs īpašu uzmanību arī savam uzturam. Jo – kas gan var būt dārgāks par veselību? Svarīgi, lai tā būtu stipra visiem ģimenes locekļiem – bērniem, vecākiem un vecvecākiem. Mūsu senči par visveselīgāko uzskatīja pienu, rupju maizi un medu. Un arī šodien piena produkti ir viens no veselīga uztura stūrakmeņiem. Tikai – ko no plašā piena produktu klāsta izvēlēties? Protams, veselīgu un spēcinošo – "Piena spēku"!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

"Smiltenes piens" speciāli visiem, kam svarīgs veselīgs uzturs, radījis Latvijā līdz šim plaši nepieejamu produktu – sūkalu olbaltumvielu koncentrāta dzērienu "Piena spēks". No dabīgām izejvielām radītais enerģijas dzēriens "Piena spēks" gan izskatās pēc piena, tomēr nav piens. Tas radīts no siera un biezpiena sūkalām un pielīdzināms milzīgai dzīvības enerģijas bumbai.
Šajā, tik ļoti īpašajā dzērienā ir niecīgs daudzums tauku – mazāk kā 1%, bet ir bagātīgs kalcija un citu mikroelementu daudzums. Glāzē "Piena spēka" ir trīsreiz vairāk olbaltumvielu nekā glāzē piena. Turklāt šis enerģijas dzēriens bagātīgi apgādā organismu ar piena olbaltumvielām, kuras satur cilvēka ķermenim tik ļoti nepieciešamās aminoskābes. Tas satur astoņas no deviņām neaizvietojamajām aminoskābēm, kuras mūsu organismā veido muskuļus, iekšējos orgānus, ādu un asinis, un pat ar uzviju apmierina organisma ikdienas vajadzības! "Piena spēks" ir produkts ar augstu biopieejamību, jo saturošās aminoskābes labi un viegli sagremojas, tādejādi ātri no gremošanas trakta uzsūcas asinīs. Organisma "bioloģiskā rūpnīca" no uzņemtajām izejvielām veido "māju" – veselu un spēcīgu organismu.
 

Lieto "Piena spēku" katru dienu un tavs organisms teiks paldies, jo "Piena spēks" stiprinās tavā organismā:
* muskuļaudus, kaulu sistēmu, labvēlīgi ietekmēs gremošanas orgānu darbību, palīdzēs atjaunošanās procesā traumu gadījumos muskuļiem un kauliem;
* nodrošinās labāku kalcija uzsūkšanos, palīdzēs uzturēt pareizu slāpekļa bilanci organismā, palīdz kologēna veidošanā;
* nodrošinās sāta sajūtu organismā, tādejādi palīdzot ķermeņa svara kontroles ievērošanā;
* regulējošās vielas – hormonus, ar kuru starpniecību  tavas smadzenes sarunājas ar šūnām, dodot rīkojumus, kā šūnām izmantot uzņemtās kalorijas – pārstrādāt tās ar lielu joni, izmantot pamazām vai krāt;
* imūnsistēmas komponentus – antivielas, kuras palīdz organisma aizsargsistēmai cīņā ar slimību ierosinātājiem.


Kam produkts ir ieteicams? Visiem! Bet jo sevišķi:
* Veģetāriešiem. Lai gan veģetārisms nodrošina veselīgu un pilnvērtīgu uzturu, izslēdzot no uztura gaļas ēdienus, organismā var rasties uzturvielu deficīts.  Kā skaidro dietologi, tas visbiežāk rodas tad, ja no uztura izslēdz kādu produktu grupu, bet pārējo uzturu necenšas pārveidot. Šādā gadījumā var rasties kalcija, dzelzs, olbaltumvielu vai  vitamīna B12 deficīts. Tāpēc, plānojot veģetāras maltītes, jāizvēlas piena olbaltumvielām bagāti produkti: biezpiens, siers ar samazinātu tauku saturu un "Piena spēks". Olbaltumu biopieejamība no jaukta (piens-pākšaugi-graudaugi) veģetāra uztura ir zemāka, tāpēc tie jāuzņem vairāk(1,2g/kg), salīdzinot ar "visēdājiem" – omnivāriem (0,8-1g/kg).

* Vecāka gada gājuma cilvēkiem.  Līdz ar gadiem mazinās muskuļu masa, muskuļu spēks, vielmaiņa, kaulu blīvums, bieži sāk paaugstināties holesterīna, kā arī cukura līmenis. Lai tas nenotiktu, jāsaņem labs, pilnvērtīgs un savam vecumam un fiziskajai aktivitātei atbilstošs uzturs.  Īpaša uzmanība jāpievērš regulārai olbaltumvielu uzņemšanai, turklāt svarīgi tās uzņemt trīs reizes dienā. Šim nolūkam īpaši labs būs "Piena spēks", kas nodrošinās ar visām nepieciešamajām vielām. Jāņem vērā, ka novecojot samazinās arī gremošanas sulu izdalīšanās, rodas problēmas ar rupja un/vai cieta uztura sakošļāšanu (gaļa, svaigi dārzeņi). "Piena spēks" kopā ar dārzeņiem – biezzupās vai kartupeļu biezenī – un desertā kopā ar augļiem vai ogām nodrošinās veselīgu, pilnvērtīgu, kā arī viegli sagremojamu maltīti.

Reklāma
Reklāma

* Pēc slimošanas. Sevišķi tagad, kad aiz muguras gripas laiks, nepieciešams stiprināt organismu. Atceries, ka jebkuras slimības laikā tavs organisms mobilizējas, sarosās imūnā sistēma, tādējādi izsmeļot organisma olbaltumu rezerves. Bet smagu saslimšanu gadījumā (ilgstošas hroniskas slimības, onkoloģiskas salimšanas) organisms sāk strauji noārdīt muskuļos esošos olbaltumus, lai varētu uzturēt pietiekamas olbaltumu rezerves. Cilvēki novājē, kļūst arvien vārgāki. Bet novājināts organisms atveseļojas lēni. Stāvokli pasliktina apetītes trūkums, tāpēc slimojot vajadzētu ēst dūšīgi. Šādā brīdī palīdzēs "Piena spēks", kas kopā ar dārzeņiem biezzupās vai kartupeļu biezenī un desertā kopā ar augļiem vai ogām nodrošinās spēcinošu, pusšķidru – viegli sagremojamu uzturu savārgušajiem.
"Piena spēks" stiprinās organismu, jo tajā ir augsts glutamīnskābes, kas palīdz uzlabot vispārējo veselības stāvokli atveseļošanās periodā, saturs (1590 mg).


"Piena spēks" – tavs dzīvības enerģijas avots!
"Piena spēks"

* lieliski der pie kafijas un augļu sulām.
* sajaucot blenderī ar svaigiem augļiem vai ogām, iegūsi lielisku, vieglu maltīti bez liekām kalorijām. Kokteiļiem ar "Piena spēku" izmanto kivi, banānus, bumbierus, persikus, nektarīnus, plūmes, zemenes, avenes, mellenes, bet skābie ķirši, jāņogas, vīnogas, ērkšķogas nav piemēroti kokteiļu pagatavošanai.


"Piena spēku" uzglabā aizvērtā veidā leduskapī.
Meklējiet veikalos: Rimi, Maxima, SKY, Prisma, TOP, ELVI u.c.