Andris Ērglis tagad būs mūzikas skolas skolotājs

No jaunā mācību gada populārais latviešu dziedātājs un mūziķis Andris Ērglis kļūs par Aizputes Mūzikas skolas pedagogu. Jāteic, ka Ērglis savu pirmo muzikālo izglītību ir ieguvis tieši šajā skolā, vēsta www.kasjauns.lv.

Andris Ērglis situminstrumentu spēli savulaik ir mācījis arī Liepājas mūzikas skolā. Foto no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Andris Ērglis situminstrumentu spēli savulaik ir mācījis arī Liepājas mūzikas skolā. Foto no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva.

 

Andri Ērgli esam pieraduši uzskatīt par liepājnieku, bet viņš ir aizputnieks. Nākamais mūziķis un solists uz Liepāju pārcēlās dzīvot tikai 15 gadu vecumā. 

 

Oficiālajā Ērgļa biogrāfijā minēts, ka viņš ir absolvējis Emīla Melngaiļa Liepājas Mūzikas koledžu, kur apguvis sitamo instrumentu specialitāti. Vēlāk viņš arī Liepājas Simfoniskajā orķestrī (LSO) ir spēlējis sitamos instrumentus (šī gada sākumā LSO vairs nepagarināja līgumu ar Ērgli). 

 

Tomēr savu mūziķa karjeru Ērglis, varētu teikt, ir sācis kā pianists. Viņš Kasjauns.lv atklāja, ka „tālajā 1990. gadā”, kad viņam bija tikai septiņi gadi, iestājies Aizputes Mūzikas skolas klavierspēles klasē. 

 

Tagad viņš, Aizputes Mūzikas skolas direktores Artas Kangīzeres pierunāts, atgriežas savā pirmajā mūzikas skolā, kurā no šī gada atvērta arī jauna – sitaminstrumentu nodaļa. 

Reklāma
Reklāma

 

„Spriežot par pedagogu, kurš varētu skolā šajā jomā strādāt, direktore atcerējusies par bijušo audzēkni Andri Ērgli. Sameklējusi viņa tālruņa numuru, piezvanījusi, izteikusi piedāvājumu, un mūziķis piekritis,” raksta Liepājas laikraksts „Kursas Laiks”. 

 

Šī gan nebūs pirmā Ērgļa pedagoģiskā pieredze. Kasjauns.lv viņš teica, ka situminstrumentu spēli ir mācījis arī Liepājas mūzikas skolā. Kāds būs Ērgļa darba grafiks Aizputē, viņš vēl nezina – tas noskaidrosies tikai pašās augusta beigās. 

 

Avots: www.kasjauns.lv