Fotokonkurss "Smokošie bērni". Lai smēķējošās grūtnieces aizdomātos par mazuļiem

Lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību grūtnieču aktīvās smēķēšanas problēmai un rosinātu smēķējošos vecākus padomāt par savu atvašu veselību, tiek organizēts fotokonkurss "Smokošie bērni".

Piedalies fotokonkursā Smokošie bērni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piedalies fotokonkursā "Smokošie bērni"

Piektā daļa jaunu sieviešu – topošo māmiņu Latvijā smēķē, apdraudot sava vēl nedzimušā mazuļa veselību. Lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību šai problēmai un rosinātu smēķējošos vecākus padomāt par savu atvašu veselību, biedrība "Papardes zieds", jauniešu iniciatīvas grupa Pirmā reize un Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrība organizē fotokonkursu "Smokošie bērni".

Pētījumi liecina, ka Latvijā smēķē vidēji 21% grūtnieču vecumā no 15 līdz 19 gadiem un 14% vecumā no 20 līdz 24 gadiem.

Pētījumi liecina, ka Latvijā smēķē vidēji 21% grūtnieču vecumā no 15 līdz 19 gadiem un 14% vecumā no 20 līdz 24 gadiem. Par 25 gadiem vecāko māmiņu vidū smēķē vidēji 8% sieviešu. Šie dati ir satriecoši un liecina gan par vieglprātīgu vecāku attieksmi pret gaidāmo mazuli, gan arī par zināšanu trūkumu par tabakas lietošanas draudiem veselībai. Organizējot fotokonkursu, tā rīkotāji vēlas aktualizēt šo problēmu un rosināt sabiedrību aizdomāties par smēķēšanas grūtniecības laikā un pasīvās smēķēšanas radītajiem riskiem gan jaundzimušo, gan viņu vecāku veselībai. Iedvesmas stāstus un pieredzi par smēķēšanas atmešanu grūtniecības laikā lasi mammam.lv/tetiem.lv foruma diskusijā Smēķēšana grūtniecības laikā.

 

Lai piedalītos fotokonkursā, no 12.jūlija līdz 12.augustam ir jāiesūta 1-3 paša radītas melnbaltas vai krāsainas fotogrāfijas kopā ar fotogrāfijas aprakstu vai devīzi. 

 

Konkursa žūrija, kuras sastāvā ir pazīstamais fotogrāfs Valts Kleins, TV un radio dīva Baiba Sipeniece-Gavare, TV dīva Anna Rozīte, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, ginekoloģe Ilona Auziņa, izvērtēs iesūtītās fotogrāfijas, ņemot vērā to māksliniecisko kvalitāti, tehnisko kvalitāti un atbilstību konkursa mērķim un tematam.

 

Reklāma
Reklāma

Konkursa uzvarētājs saņems Kodak dāvāto digitālo fotoaparātu, otrās vietas ieguvējs – Aerodium dāvanu karti Ls 20 vērtībā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji katrs saņems 2 biļetes braucienam ar kuģīti pa Rīgas kanālu. Konkursa rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 23.augustā. Konkursā iesūtītie darbi, balstoties uz žūrijas vērtējumu, iegūst tiesības piedalīties ceļojošajā izstādē, kuru plānots atklāt Latvijas Universitātē.

 

Fotogrāfijas konkursam ir iesniedzamas elektroniskā formātā „Papardes zieda” mājas lapā www.papardeszieds.lv vai sūtot tās uz e-pasta adresi smokosie.berni@gmail.com, ar norādi „KONKURSAM”.

 

Sīkāku informāciju par konkursu var iegūt www.papardeszieds.lv vai rakstot uz e-pastu smokosie.berni@gmail.com.