Pa logu no trešā stāva izkritis gadu vecs bērns

Nedēļas nogalē nopietnas traumas guvis vienu gadu vecs bērns Rīgā, pēc NMPD informācijas vēsta portāls www.kasjauns.lv.

Šo un citus krāsojamos zīmējumus vari izdrukāt sadaļā Rotaļas ar bērniem! Ilustrācija: Jānis Beķeris, mammam.lv/tetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šo un citus krāsojamos zīmējumus vari izdrukāt sadaļā Rotaļas ar bērniem! Ilustrācija: Jānis Beķeris, mammam.lv/tetiem.lv

Vienu gadu vecais bērns izkritis no trešā stāva loga un tika nogādāts slimnīcā ar nopietnām traumām. Iespējams, dzīvoklī nav bijusi augsta palodze un tāpēc bērns pats izkrita, tomēr mediķiem situācija precīzi nav zināma, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Tāpat aizvadītajā nedēļas nogalē Varakļānos ar karstu šķidrumu applaucējies gadu vecs bērns. Viņš guvis sejas, kakla un rokas apdegumus.

Rēzeknes novadā vienu gadu un septiņus mēnešus vecs bērns apēdis granulas, kas uzsūc mitrumu. Mediķi bērnam veica kuņģa skalošanu un nogādāja viņu slimnīcā.

Reklāma
Reklāma

Zemgalē piecus gadus vecs zēns iekritis piemājas dīķī, bet pieaugušie to ātri pamanījuši un bērnu izvilkuši no ūdens. Tomēr mediķi zēnu nogādājuši slimnīcā.

Vidzemē, Valmieras novadā, astoņus gadus veca meitene, iespējams, saindējusies ar medikamentiem un nogādāta slimnīcā novērošanai. Savukārt Rēzeknes novadā vienu gadu un septiņus mēnešus vecs bērns apēdis granulas, kas uzsūc mitrumu. Mediķi bērnam veica kuņģa skalošanu un nogādāja viņu slimnīcā.

Savukārt 14 gadus vecs zēns Saldū guvis smadzeņu satricinājumu pēc negadījuma, braucot ar velosipēdu BMX trasē, bet Ventspils apkārtnē 14 gadus vecs bērns guvis galvas traumu skeitparkā.

NMPD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus, kas saistīti ar brīvā laika pavadīšanu, kā arī izvērtēt, no cik gadu vecuma bērni var doties ārā bez vecāku uzraudzības. Tāpat vecākus lūdz neatstāt mazus bērnus bez uzraudzības, ja mājās ir atvērti logi.

Kā pasargāt savu bērnu, lasi mammam.lv/tetiem.lv rakstu sadaļā Bērns aug -> Bērna drošība.

Mācot bērnam par drošību, vari izmantot krāsojamos zīmējumus, skati tos ŠEIT!