Bēbīšu māja Tukumā. Atbalsti māmiņas, kas palikušas bez mājām

“Nekur citur neesmu saņēmusi tik daudz mīlestības, kā šeit,” par Bēbīšu mājā nodzīvoto laiku saka Matīsa māmiņa Sintija. “Nekad agrāk neesmu arī tik labi ēdusi, un droši vien nekad arī neēdīšu.” Sintija ir bārene, kura uzauga pie vecākās māsas. Bēbīšu mājā mitinās topošās un jaunās māmiņas, kas ir palikušas bez pajumtes, un tavs atbalsts ir ļoti nepieciešams. 

Ināra (17) auga bērnu namā. Tagad viņa dzīvo Bēbīšu māja, un gaida savu pirmdzimto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ināra (17) auga bērnu namā. Tagad viņa dzīvo Bēbīšu māja, un gaida savu pirmdzimto.

Misijas “Pakāpieni” Bēbīšu māja Tukumā darbojas kopš 2006. gada. Agrāk šāda māja “Pakāpieniem” bija Raunā, vēl pirms tam — Jūrmalā. Šeit tiek piedāvāta pajumte un ģimeniska vide jaunajām grūtniecēm, kurām nav cita patvēruma un atbalsta.

Vienlaicīgi mājā var uzturēties 6 māmiņas un 6 mazuļi. Iemītnieces te var palikt, līdz bērniņš sasniedz pusgada vecumu. Jaunās māmiņas šeit iemācās saimniekot un gatavot ēst. Bet kas galvenais — viņas mācās būt par labu Mammu savam bērnam.

Liela daļa iemītnieču ir no bērnu iestādēm. Daudzas no viņām ir teikušas sāpīgi cerīgos vārdus: “Es nekad tā neizturēšos pret savu bērnu, kā mana māte izturējās pret mani. Es savu bērnu nekad nepametīšu.”

Pēc meiteņu aiziešanas no Bēbīšu mājas “Pakāpieni” turpina uzturēt kontaktus ar jauno māmiņu un sniegt viņai atbalstu, ja vien viņa pati to vēlas.

Visus šo garos gadus ik dienu ar meitenēm kopā mammas, vecmāmiņas un saimnieces lomā ir Ivetas kundze, kura ar savu mīlestību, mieru un cilvēcību katru brīdi meitenēm apliecina, ka ģimenē var būt arī citādas — mīļas un iejūtīgas attiecības. 

Mēs aicinām Jūs atsaukties un sniegt palīdzību Bēbīšu mājai, lai ģimeniskais siltums, kā meitenēm dzīvē tik ļoti trūcis, tur iedegas vēl spožāk un siltāk!


Matīsa
topošā māmiņa Sintija atnāca uz Bēbīšu māju, lai apgūtu iemaņas kļūt par māti. Sintija ir bārene, augusi pie vecākās māsas, mācījusies speciālā skolā. Viņai ir grūti saprast pasauli tā, kā to uztver citi, bet viņa mīl savu mazuli, kā nu prot. Matīss, šķiet, piedod savai māmiņai visu un ļoti viņu mīl.

 

 

 

 

 

 

Ināra (17) savu bērniņu vēl tikai gaida. Auklējot citu māmiņu mazulīšus, ir viegli iejusties mātes lomā. Ināra auga audžuģimenē, vēlāk - bērnu namā. No turienes viņa aizbēga un labu laiku dzīvoja pastāvīgi. Kad viņu atrada, viņa jau gaidīja mazo. Tā viņa nonāca Bēbīšu mājā, kur jūtas apmīļota un aprūpēta.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 


Puisēns Jānis Jonatans sagaidīja ienākšanu pasaulē Bēbīšu mājā, kur viņš vairākus mēnešus uzturējās mātes puncī. Tad nodzīvoja tur gandrīz pus gadu, un bija ļoti apmierināts ar dzīvi. Viņa mammai gan tajā laikā nācās pāris reižu meklēt palīdzību arī psihoneiroloģiskajā klīnikā. Tagad abi dzīvo kopā patstāvīgā dzīvē. 


Konts ziedojumiem:
SEB Banka
LV91 UNLA 0010 0007 0101 0
Biedrība Misija „Pakāpieni”
Reģ. nr. 40008034946

Par cita veida palīdzību sazināties:
Mob. tel. 29651160
e-pasts: mispakap@latnet.lv