Trāpi desmitniekā ar "Viči"! Labāko recepšu izlase

Mēnesi garais konkurss, kura uzdevums bija iesūtīt receptes ar dažādiem ēdieniem, kuros izmantots vismaz viens Viči krabju nūjiņu vai krabju gaļas produkts, ir noslēdzies. Uzvarētāji ir noskaidroti un ir zināms vērtētāko recepšu TOP 10.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Dāvanā priekšautu ar Viči logo un gardus Viči produktus saņem:
Anna Kovaļčuka
Inga Kļaviņa
Dace Zeile
Ilze Lipska
Maruta Timofejeva
Zanda Stiprā
Serjoga, Maikliņš un Natalija

Lai vienotos par balvu saņemšanu rakstiet evija@mammam.lv vai zvaniet 26166445.


Viči krabju nūjiņas panētas minerālūdenī.

Krabju nūjinas 200 gr
Ola 1 gab
Milti un milti panēšanai 50 gr
Gāzēts minerālūdens 100 ml
Ledus gabaliņi 3 gab
Eļļa 150 gr
Bļodā iesit olu, pieber miltus un ielej minerālūdeni, beigās pieliek ledus gabaliņus. Krabju nūjiņas panē miltos un tad gatavajā mīklā. Liek karstā eļļā cepties (kā frī) no abām pusēm. Kad apcepušās vici krabju nūjiņas, liek uz papīra dvieļa lai notek liekā eļļa. Gatavs! Var ēst ar dažādām mērcītēm vai pielikt klāt kādus dārzeņu salātiņus. Labu apetīti!

Pildītas olas ar krabju gaļu
Krabju gaļa 150 gr
Olas 6 gab
Majonēze provansas 100 gr
Pētersīļu lapiņas    
Sāls, pipari   
Izvārīt olas un atdzesēt. Nolobīt čaumalu un olas pārgriezt uz pusēm, izņemt olas dzeltenumu. Olas dzeltenumu nedaudz saspaidīt ar dakšiņu, pievienot majonēzi, sīki sagrieztu krabju gaļu un  sāli, piparus. Paņemt olas baltumu pusītes,un pildīt ar gatavo olu, krabju masu. Pārklaisīt ar zaļumiem un pasniegt. Labu apetīti!

Krabju nūjiņu un puķkāpostu salāti
Krabju nujinas 300 g
Puķkāposts 1 neliels
Vārītas olas 4 gab
Tomāts 2 gab
Konservēta kukurūza 1 bundža
Dilles    
Majonēze+krējums pēc garšas
Puķkāpostu minimāli pavāra, sagriež gabaliņos, klāt visas pārējās satāvdaļas. Man patīk, ka salātu sastāvdaļas ir mazos gabaliņos, bet tas jau gaumes jautājums. Sajauc ar krējumu un majonēze, klāt sāli pēc garšas. Atstāj nedaudz iestāvēties, lai sastāvdaļas kārtīgi sajaucas.
labu apetīti! :)

Viči biezpienā
Biezpiens (labāk vājpiena) 200 grami
Krējums pēc garšas 500 grami
Viči krabju nūjiņu 1 paciņa
Svaigi gurķis 1 gab
Dilles, lociņi, sāls, pipari   
Krabju nūjiņas sagriež, gurķi sarīvē uz rupjo rīvi un sajauc kopā ar biezpienu krējumu. Pievieno sagrieztas dilles, lociņus, sāli pēc garšas.

Mūsmāju mīļākās pildītās pankūkas ar krabju nūjiņām
plānās pankūkas
Siers
Tomāti
Krabju nujinas
Majonēze
"Kā būtu, ja šovakar uztaisītu pildītās pankūkas?" "Jā, ja vien ar sieru un krabju nūjiņām...." Tās ir kļuvušas par visiecienītākajām pildītajām pankūkām... Nu... Vispār tās kopā ar biezpiena pankūkām dala godpilno pirmo vietu.
Tātad: viss, kas nepieciešams ir: plānās pankūkas, siers, tomāti, krabju nūjiņas, var arī majonēzi nedaudz, bet to mēs tā - kā kuru reizi. Plānajās pankūkās kārtojam visas sastāvdaļas kā nu kuram labpatīk, var arī sagriezt sīkos gabaliņos, sieru sarīvēt un tad likt iekšā. Kā nu kuram patīk. Aizloka pankūku ciet un apcep uz pannas no abām pusēm.

Krabju omlete
Olas 4 gb
Krabju nujinas 250 g
Piens 200 ml
Garšvielu maisijums vai buljona kubiņš pēc garšas
Dilles šķipsniņa
Krabju nūjiņas sagriež gabaliņos, nedaudz apcepj, pārlej ar sakultām olām kopā ar pienu un garšvielām, cep uz lēnas uguns un pa virsu liek vāku, var viegli apmaisīt. Kad gndrīz gatavs uzkaisa dilles un vel minūti patur virsū vāku. Labi garšos ar svaigu tomātu šķēlītēm.

Pildītas pankūkas ar krabju gaļu un sieru
Pankūkas    
Krabju gaļa 150 gr
Krievijas siers 100 gr
Paprika-sarkanā 100 gr
Skābs krējums 100 gr
Sacep plānās pankūkas. Sagriež smalki papriku, sarīvē sieru un sakapā krabju gaļu. Visu kārtīgi samaisa. Pilda atdzisušas pankūkas ar sagatavoto masu. Satin un apcepj vēlreiz uz pannas. Pasniedz ar skābo krējumu.

Karstmaizītes ar krabju nūjiņām
Krabju nujinas 1 pac
Rīvēts siers 100 gr
Baltmaize 1 gab
Majonēze 3 ēdamkarotes
Kaltētās dilles pēc patikas
Ola 1 gb
Ketčupspac pēc garšas un patikas
Baltmaizes šķēles pārklāj ar masu, kas pagatavota no rīvēta siera, majonēzes, kaltētām dillēm, krabju nūjiņām (sasmalcinātām) un sakultas olas, nedaudz ketčupa. Cep karstā gaisa krāsniņā vai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz siers izkusis un veidojas zeltaina krāsa.

Krabju nūjiņu "Rafaelo"
Kausētais siers(mazie kvadratiņi) 5 gab
Ķiploks 2 daiviņas
Krabju nūjiņas 200 gr
Majonēze provansas    
Olīves, mandeles rieksti   
Kausēto sieru ieliekam nedaudz saldētāvā (vieglāk sarīvēt), ņemam ārā un sarīvejam uz smalkās rīves. Piespiežam ķiploku klāt un majonēzi. Taisām bumbiņas, pa vidu liekam vai nu olīvi vai mandeles riekstus. Krabju nūjiņas sarīvējam un bumbiņas apviļājam sarīvētajā masā. Liekam uz paplātes vai šķivja un ieliekam uz 1.5 stundu  ledusskapī. P.S. Ja bumbiņas nelīp pie krabju nūjiņām,var nedaudz apsmērēt ar majonēzi vēl.

Krabju salātiņš
Krabju nūjiņas
Svaigs gurķis
Paprika
Kukurūza
Rīsi
Majonēze
Sagriežam gurķi mazos gabaliņos. Tik pat lielos ari papriku sagriežam. Ripiņās sagriežam krabju nūjiņas. Rīsus izvāram un atdzesējam, pievienojam salātiem.
Pievienojam majonēzi un kukurūzu. Visu izmaisām un ēdam. Sastāvdaļas lieku uz aci, aptuveni viss vienādos daudzumos. Ļoti garšo šis salātiņš - tāds svaigs un krāsains.

 

CITAS RECEPTES SKATIES šeit!

Reklāma
Reklāma