Cepumi ar dvēseli. Recepte

Kādam ir jābūt īstam cepumam? Īstam cepumam ir jābūt tādam, kas kārojas ikvienā dienas stundā, tādam, kas izcili garšo pie kafijas vai kopā ar krūzi piena. Īstam cepumam ir jābūt tādam kā vecmāmiņas Acītes cepumi.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Vecmāmiņas Acītes cepumu līnijā ietilpst tāda veida cepumi kā riekstiņi ar iebiezināto pienu, smilšu cepumi ar kanēli, smilšu cepumi ar riekstiem, auzu pārslu cepumi un sviesta cepumi. Galvenokārt, šīs izveidotās līnijas cepumi ražoti, izmantojot tādas izejvielas kā kviešu miltus, margarīnu, cukuru, olas, maltu kanēli, auzu pārslas, rozīnes, vaniļas cukuru, sodu, iebiezināta piena ar cukuru un zemesriekstiem. Šos cepumus ražo SIA ''Māris&Co'' konditori ar pieredzi konditorejas izstrādājumu ražošanā, galvenokārt izmantojot dabīgas izejvielas. Visērtāk šos cepumus pievilcīgā iepakojumā ir iegādāties, taču ja vēlieties līdzīga veida cepumus pagatavot mājās, dosim Jums nelielu ieteikumu. Tiešu savu kādu no receptēm gan atklāt nevaram, jo tas ir mūsu kompānijas noslēpums, bet šoreiz ieteiksim Jums, kā pagatavot smilšu cepumus ar kanēli.

1. solis. Pirms sākat gatavot cepumus, ir jāsagatavo smilšu mīkla.
2. solis. Vispirms saputojiet cukuru ar margarīnu, kam pievienojiet olas un vēlāk arī izsijātus miltus.
3. solis. Kad saputota viendabīga masa, ielieciet ledusskapī to uz 24 stundām.
4. solis. 24 stundām turpinot gatavot cepumus, mīklu rullējiet ar mīklas rulli.
5. solis. Sarulētajai mīklai pievienojiet sakultu olu, pārkaisiet to ar cukuru un kanēli.
6. solis. Sagrieziet mīklu sev ērtās formās un lieciet krāsnī cepties, kamēr tie ir zeltaini brūni.

PADOMI:
•    Šajā procesā svarīgi ir izsijāt miltus, jo tad cepumi būs gaisīgāki, trauslāki, garšīgāki.
•    Iesakām Jums cepumu cepšanai izmantot tikai lauku produktus (olas, sviestu, biezpienu, uc), kas nesatur emulgatorus.
•    Cepšanas laikā aicinām Jūs pievērst uzmanību, kādā krāsnī un temperatūrā cepsiet cepumus, kas ir ļoti svarīgi. Cep 200 grādos 13-15 minūtes, uzmanot, lai cepumu malas pārāk nesabrūnē.

SIA Māris&Co, kas dibināta jau 1992. gadā, ir daudzprofila uzņēmums. Uzņēmuma struktūrā ietilpst konditorejas cehs Jumpravā, kur tiek ražotas tortes, cepumi un citi konditorejas izstrādājumu, bistro Lielvārdē un Aizkrauklē, kā arī būvmateriālu veikals Lielvārdē un pārtikas veikals Jumpravā. Pēdējā laikā kā galvenā kompānijas prioritāte noteikta konditorejas izstrādājumu ražošana. Piesaistot veiksmīgus konditorus, kompānija kā savu galveno vadmotīvu saistībā ar konditorejas izstrādājumu ražošanu, noteica kvalitāti. Vispirms uzsākot ražot tortes, bet vēlāk arī cepumus, pamazām SIA ''Māris&Co'' konditorejas izstrādājumi sāka iekarot Latvijas tirgu. 2009.gada beigās tika izveidota jauna cepumu līnija – Vecmāmiņas Acītes cepumi. Esošie kompānijas konditori centušies šo cepumu kvalitāti pietuvināt mājas apstākļos gatavotu cepumu garšai un smaržai. Neilgā laika posmā šos cepumus jau var iegādāties tādos veikala tīklos kā Rimi, Elvi, Mego, Top un Prisma, kā arī drīzumā tos varēs iegādāties vairākos Maxima veikalos.

Mēs ieklausāmies savos pircējos un Jums ir iespēja izteikt savu vērtējumu par Vecmāmiņas ''Acītes'' cepumiem vai kādu citu mūsu ražoto produktu, rakstot uz maris@marisco.lv.
Jūsu viedoklis mums ir svarīgs! Ja arī Jums ir kāds ieteikums jaunu cepumu receptei mums, droši rakstiet uz augstāk redzamo e-pasta adresi un, iespējams, tieši Jūsu ieteiktā recepte tiks iekļauta mūsu sortimentā.


Ieskaties: www.marisco.lv
 

Reklāma
Reklāma