Latvija piedalīsies Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas Televīzija šogad atkal piedalīsies Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā, bet nerīkos nacionālo atlasi. Konkursante jau zināma, raksta www.kasjauns.lv.

Latviju Bērnu Eirovīzijā šogad pārstāvēs LTV izvēlētā dalībniece Šarlote Lēnmane. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latviju Bērnu Eirovīzijā šogad pārstāvēs LTV izvēlētā dalībniece Šarlote Lēnmane. Publicitātes foto.

Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks 20. novembrī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Tajā var piedalīties bērni vecumā no 10 līdz 15 gadiem, izpildot dziesmu, kuras radīšanā viņi paši aktīvi piedalījušies.

Šoreiz Latvijas Televīzija neveido Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi, bet pieņēmuši lēmumu par LTV pārstāvi konkursā izvirzīt Šarloti Lēnmani, kura kļuva par šogad rīkotā LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa Balss pavēlnieks uzvarētāju vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem.

Saskaņā ar 2010. gada Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa Nolikumu, Šarlote Lēnmane kopā ar komponistu Artūru Palkeviču un dzejnieku Guntaru Raču sacerējusi dziesmu Viva La Dance (Dejo tā), ko konkursā Minskā dziedās latviešu valodā. Kopā ar Šarloti un Minsku dosies arī četri Ventspils bērnu popgrupas Jūras akmentiņi jaunieši, kas priekšnesumā būs fona dziedātāji.

Šarlotei Lēnmanei ir 12 gadu, viņa ir Rīgas Juglas ģimnāzijas 6 c klases skolniece, un jau no 9 gadu vecuma dzied vokālajā studijā Rīgas akmentiņi pie pedagoģes Līvas Bondares. Šarlote jau paspējusi kļūt arī divu starptautisku mūzikas festivālu laureāte (Majowa nutka Polijā un Berliner Perle Vācijā).

2010. gada Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkurss tiešraidē būs skatāms Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1) 20. novembrī plkst. 21.15. Konkursa uzvarētāju noteiks gan žūrija, gan skatītāju telefonbalsojums attiecībā 50% pret 50%.

Jau tuvākajā laikā Latvijas Televīzija laidīs klajā Š. Lēnmanes dziesmas Viva La Dance singlu, kā arī veidos videoklipu. No 1. novembra LTV1 ēterā sāksies arī visu Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa videoklipu rotācija.

Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad piedalīsies 14 valstis: Armēnija, Baltkrievija, Beļģija, Maķedonijas, Gruzija, Latvija, Lietuva, Malta, Moldova, Nīderlande, Krievija, Serbija, Zviedrija un Ukraina.
 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma